AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, parti tüzüğünün ilgili maddelerince aranan büyük kongre yeter sayısının toplanmasıyla, resmi olarak başladı.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen kongre için sabahın erken saatlerinde partililer ve delegeler toplandı. Genel Başkan Adayı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte salona geldi.

Genel Başkan Adayı Yıldırım, kendisini karşılayan bakanlar, genel başkan yardımcıları ve parti yöneticileriyle tek tek tokalaştıktan sonra salona giriş yaptı. Bakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım salondaki platformdan delegeleri selamladı ve partililere karanfil dağıttı. Partililerin sevgi gösterisinde bulunduğu Yıldırım çifti, özçekim isteyenlerin teklifini de geri çevirmedi.

Eşi Semiha Yıldırım ile partilileri selamlayan Binali Yıldırım, yanına gelen torunları Bahar Sena, Erva Eda, Ali ile Elif Köylübay ile fotoğraf çektirdi.

Yıldırım çifti, daha sonra salonda kendileri için ayrılan bölümdeki yerlerine geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da eşi Sare Davutoğlu ile salona geldi. Salon girişinde Davutoğlu çiftini, Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım karşıladı. Davutoğlu çifti de platformdan partilileri, "Davutoğlu Ahmet Hoca" adlı şarkı eşliğinde selamladıktan sonra kendileri için ayrılan yerlere geçti.

Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Ataş, yapılan yoklamada büyük kongre yeter sayısının sağlandığını belirterek, kongresinin resmi açılışını yaptı.

Kongrede yapılan anonsta, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, "Kutlu yürüyüşe devam" temalı AK Parti kongresi için açılan "Büyükkongrekutluyürüyüş" etiketinin, dünya sıralamasında birinci olduğu belirtildi.

5 BİN 800 POLİS GÖREV YAPIYOR

Kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonu ve civarında alınan yoğun güvenlik önlemleri kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğünün bütün birimlerinden 5 bin 800 polis görev yapıyor. 19 Mayıs spor yerleşkesi ve civarı bariyerlerle kapatılırken, oluşturulan ilk halkadan itibaren vatandaşların detaylı üst aramasına tabi tutulduktan sonra girişlerine izin veriliyor. Protokol ve delegeler gar kavşağında kurulan kapama noktasından içeri alınıyor.

Öte yandan kongre nedeniyle, il dışından 900 otobüsün geldiği belirtildi.

Hava durumuna göre kongre süresince bir polis helikopteri yerdeki birliklerin koordinasyonuna yardımcı oluyor.