Hür Dava Partisi'ne (HÜDA-PAR) bayram ziyaretinde bulunan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Diyarbakır'da ebedi kardeşliğin ve barışın tesisi konusunda da kendilerine düşen görevi yerine getirmek ve bu çerçevede işbirlikleri yapmak istediklerini dile getirdi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar ve partililer, HÜDA-PAR İl Başkanlığı'na bayram ziyaretinde bulundu. AK Parti heyeti burada HÜDA-PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve partililer tarafından ağırlandı. Ziyarette konuşan Akar, bayramların sevginin, barışın ve kardeşliğin tesisinde çok önemli günler olduğunu belirtti. Diyarbakır'da sakin bir Ramazan ayı ve bayram yaşadıklarını anlatan Akar, "Fakat dünyanın birçok yerinde maalesef kan akıyor, zulüm yaşanıyor ve şiddet manzaraları var. Biz bayramı idrak ederken, şehrimizde bu bayram kucaklaşmaları yaparken, yüreğimizin bir yanı buruk. Kalbimizin bir yanı sevinç içindeyken diğer yanı buruk. Tabi öncelikle memleketimizde sonra İslam aleminde ve dünyada huzurun tesisini istiyoruz. Bunun da yolu dünya kaynaklarının adilce ve eşitçe paylaşılmasıdır. Maalesef kavganın sebebi budur" dedi.

Diyarbakır'da ebedi bir kardeşliğin ve barışın tesisi konusunda da üzerlerine düşen mesuliyeti yerine getirmek istediklerine dikkat çeken Akar, HÜDA-PAR çok önemli bir siyasi harekettir. Maalesef birçok defa saldırıları uğradı. Birçok mensubu hayatını kaybetti fakat sabır ve sükunet içesinde bütün bu sıkıntıları aştılar ve bu günlere geldiler. Son genel ve yerel seçimlerde önemli bir siyasi işlevi yerine getirdiler. Şiddetten uzak durdu ve maalesef de hep mağduriyet yaşadı. Saldırıya maruz kaldı. Biz de hem kardeşlerimizle bayramlaşma yapalım hem dayanışma içerisinde olalım ve bundan sonraki süreçte Diyarbakır ve coğrafyamızsın selameti için işbirliği yapalım istiyoruz" diye konuştu.

"SİLAHLARIN SUSMASI LAZIM"

HÜDA-PAR İl Başkanı Tanrıkulu ise, temennilerinin Ortadoğu ve dünyanın her yerindeki mazlumların, baskı altında olan ve insan hakları ellerinden alan kişilerin bayramı güzel bir ortamda geçirmeleri olduğunu dile getirdi. Özellikle İslam ümmeti içerisinde yaşanan çatışmaları bir an önce sona ermesini istediklerine dikkat çeken Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Şiddet ve çatışma hiç kimseye fayda sağlamaz. Geçmişte kimse bunun faydasını görmedi. Ortadoğu da, Müslümanlar da, bölgemiz de görmez. Çatışmanın bir tarafa bırakılması ve silahların susması lazım. Diyalogla, konuşarak, birbirimizi anlayarak ve birbirimizin temel hak ve hukukuna riayet ederek sorunları aşılabileceğine inanıyoruz."

AK Parti’den HÜDA-PAR’a ziyaret