Eskişehir İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

AK Parti'li İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel'in televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiğini belirterek, bu sabah Adalet Sarayına gelip Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Adalet Sarayı çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Başkan Bozkurt, "Çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Ortak dertlerimiz, kederlerimiz var. Ciğerlerimiz yanıyor ama ne yazık ki ateşe benzin dökmek isteyen bir takım insanlar kentimizi ayağa kaldırmak isteyen birtakım insanlar bizleri üzmektedir. Ben bireysel olarak bugün adliyeye 2 gün önce Kanal 26 ekranında Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak hakarette bulunan Eskişehir Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Cemal Okan Yüksel hakkında suç duyurusunda bulunmaya geldim. Kendisinin söylemiş olduğu sözler ne Eskişehirliye ne de bizlere yakışan sözler değildir. Eğer demokrasi ise demokratik yollardan göreve gelen Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza bu tür kelimeler kullanamaz. Ben daha fazla sözler söylemek istiyorum, ama onun üslubu ile konuşmak istemiyorum. Bizler sakin olmalıyız, bizler bu kente yakışır harekette bulunmalıyız. Bağırarak, ortamı gererek, ona buna sert sözler söyleyerek bu üslup bize yakışmaz. Bir yere varılmayacağını anlamamız gerekiyor" dedi.

"KENDİSİ BİR DE AVUKAT"

Milletvekili Yüksel'i kınadığını dile getiren Başkan Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisi avukat, hiç mi düşünmüyorsun? Buraya davalara geliyorsun. Bu sert sözlerle eleştirdiğin kişiler bu adliye sarayını yapan kişiler. Milletvekili oldun, Ankara'ya gidip geliyorsun. Bu otobanları da yapanlar bu insanlar. Hızlı treni kullanıyorsun, orayı da yapan bu eleştirdiğin insanlar. Hiç değilse biraz saygın olsun. Derler ya edep yahu. Ben de kendisini kınıyorum ve yapmış olduğu, sarf etmiş olduğu sözler üzerine suç duyurusunda bulundum. Suçun nevinde hakaret ve terbiyesizlikler var. Ben o sözleri kullanmak istemiyorum. Çünkü bize yakışan sözler değil. Aşağılayıcı, gerici, üstelik kendi büyüğüne, bir ülkenin Başbakanına Cumhurbaşkanına söylenmeyecek sözler. Bu kayıtları da bir CD ekinde savcılığa verdim."