AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Diyarbakır'da yakılan fitne ateşini söndürmek üzere HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz'ı akil adamlar öncülüğünde görüşmeye davet eden etti.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Akdağ, "Diyarbakır'da yakılan bu fitne ateşini söndürmek üzere bütün alimler, STK'lar, aydınlar, bölgenin akil adamları, vicdan sahibi herkes hemen harekete geçmelidir. Sorunları çözme kapasitesi medeniyet göstergesidir. Şeyh Ahmede Xani, Melaye Ciziri, Feqiye Teyran'ın varisleri bu sorunu kendi aralarında çözebilmeli. Fikir ve kalem sahibi herkese düşen bir sorumluluk vardır. Bu ateşin başka yerlere yayılması ve söndürülmesi için HÜDA-PAR Genel Başkanı Hüseyin Yılmaz ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş birlikte görüşüp Diyarbakır Ulucami önünde ortak açıklama yapmalı. Tabanları itidal ve barışa çağırmalıdırlar" dedi.

Yakılan fitne ateşini söndürmek üzere, HDP ve HÜDA-PAR inisiyatifiyle akil insanlar heyeti veya gözleme kurulu kurulmasını öneren Akdağ, bölgede yaşananlardan haberdar olan ve her iki tarafı çok iyi bilen Hatip Dicle ve Altan Tan'dan bu konuda inisiyatif almalarını istedi.