Ankara'nın Kazan ilçesinde dolandırıcılar, 1 Kasım seçimlerinden galip çıkan AK Parti'nin ve belediyenin adını kullanarak fabrika sahiplerini dolandırmak istedi.

Edinilen bilgiye göre, dolandırıcılar Kazan Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürlerinin adını kullanarak fabrika sahiplerinden yardım adı altında para istedi. Kendilerini Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtan dolandırıcılar, fabrika sahiplerini arayarak, "Seçimlerde AK Parti galip çıktı, tebriğe gelmediğiniz. En kısa zamanda bekleriz. Bizim seçimler öncesi taahhüdümüz vardı. AK Parti seçilirse 350 kız öğrenciyi giydireceğiz demiştik. Sizin payınıza da 37 öğrenci yazdık" diyerek verilen hesap numarasına öğrenci başına 250 TL para yatırmalarını istedi. Daha önce benzer yöntemle fabrika sahiplerinden para koparan dolandırıcıların son oyunları ise tutmadı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, Kazan Belediyesi de belediyenin adını kullanarak işletmelerden para talep eden dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk, "İnsanların duygularıyla oynayıp kamu kurumlarının da adını kullanarak para talep eden insanlıktan nasibini almamış mahlûkatların ne yazık ki ilçemize de dadandığını gördük" dedi. İş adamları ve esnafları dolandırıcılar konusunda uyaran Ertürk, "Son zamanlarda Kazan Belediyesi başkan yardımcılarının veya birim müdürlerinin adını kullanarak esnaf ve iş adamlarımızdan para talep eden dolandırıcıların ilçemize dadandığını gördük. Her ne sebeple olursa olsun kamu kurumları veya başka isimler altında para talep edenlere itibar etmeyiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda derhal emniyet güçlerini veya ilgili kurumdan yetkilileri haberdar ediniz" diye konuştu.