İçişleri ve Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan “Mahalle Sakinleri Kütüğü Otomasyon Projesi” kapsamında,  ilgili paydaşların görüş ve önerilerinin alınması amacıyla bugün Dışişleri Bakanlığı Toplantı Salonu’nda belediyelere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Akansoy’un da katıldığı toplantıda,  proje hakkında belediyelerin temsilcilerine sunum yapıldı.

Merkez Kaymakamı Dudu Barkınay’ın açılış konuşmasını yaparak, “Mahalle Sakinleri Kütüğü Projesi” ile muhtarların vermiş oldukları hizmetlerin bilgisayar ortamına taşınmasının amaçlandığını ifade etti.

Projenin adres sistemlerini kayıt altına alacağını ve kişilerin ikamet sorunlarını da çözeceğini belirten Barkınay,  proje ile vatandaşların yaşadığı bürokrasi sorunun azalacağına işaret etti.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da konuşmasında,  2016 yılının yerel yönetimlerle ilgili reformların yapılacağı bir yıl olacağını kaydetti.

Bakanlık tarafından 3-4 Mart tarihlerinde  “Yerel Yönetimler Kongresi” düzenleneceğini açıklayan Akansoy,  belediyeler ile ilgili yeni yasa tasarısı çalışmalarının sürdüğünü ve Meclis’e sunulacağını ifade etti.

Akansoy, 20-21 Ocak tarihlerinde de Lefkoşa ve Gazimmağusa’da muhtarlar  toplantısı yapılacağı bilgisini vererek,  ülke genelindeki tüm muhtarlarla bir araya gelineceğini  ve  Bakanlık tarafından muhtarların sıkıntılarının  tartışılacağı bir platform oluşturulacağını belirtti.

Hükümetin ve bakanlığın vizyonunun, atılacak her adımda konunun ilgili paydaşları ile ortak adım atarak yol almak olduğuna dikkat çeken Akansoy,  yerel yönetimlerle ilgili Bakanlığın çalışmalarının artarak devam edeceğini  ifade etti.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı  Bilgi İşlem Merkezi personeli Cem Beyaz tarafından, belediye temsilcilerine  "Mahalle Sakinleri  Kütüğü Otomasyon Projesi" ilgili sunum yapıldı.