İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Hasan Karaokçu başkanlığındaki Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu üyelerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Hasan Karaokçu, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nun çalışmaları hakkında Bakan Akansoy’a bilgi verdi ve Komisyon tarafından yapılan araştırma sonuçlarını sundu.

Çocukları ve gençleri uyuşturucudan uzak tutmak, aileleri bilgilendirmek amacıyla Komisyon tarafından "Karanlığın Gölgesinden Aydınlık Yarınlara" sloganıyla, "Karanlığın Gölgesi "isimli bir dans tiyatrosu hazırlandığını ifade eden Karaokçu, tüm ilçelerde gündüz öğrencilere gece de ailelere gösterim yapmayı hedeflediklerini ve uyuşturucunun karanlık yüzü hakkında toplumu bilinçlendirmeyi istediklerini söyledi.

Uyuşturucu konusunda toplumsal farkındalık ve duyarlılık yaratmak amacıyla sanat aracılığıyla eğitim tekniğinden yararlandıklarını kaydeden Karaokçu, projenin hayata geçirilmesi konusunda Bakan Akansoy’dan destek istedi.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da, Bakanlık olarak ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını, imkanlar dahilinde gerekirse sektörel paydaşlardan kaynak yaratılması için girişimde bulunacağını ifade etti.

Uyuştucu sorununun çok hassas bir konu olduğuna dikkat çeken Akansoy, Mağusa’da gençlere yönelik bir rehabilitasyon merkezi projesi hedefi olduğunu açıkladı ve uyuşturucu kullanan gençlerin topluma yeniden kazandırılması amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

1449499368.jpg

1449499369.jpg