CTP Gazimağusa Milletvekili Asım Akansoy da, bugün anlaşma ile ilgili yapılan tartışmanın sıradan bir tartışma olmadığını ifade ederek, tartışmanın toplumun varlığı ile doğrudan bağlantılı olduğunu vurguladı.

Toplumun ileriye taşınması açısından önem taşıyan bu tartışmalar çerçevesinde Yorgancıoğlu’nun önerisinin dikkate alınmasını isteyen Akansoy, hükümetten böyle bir beklentisi olduğunu söyledi.

Akansoy, geçmiş dönemde su protokolü ile ilgili Meclis’te yapılan tartışmaları anımsatarak, nasıl o anlaşma adım adım uygulanıyorsa gençlik koordinasyon ofisinin de aynı durumda olduğuna, imzalanması durumunda anlaşmanın adım adım uygulanacağına işaret etti.

Anlaşmanın geri çekilerek ek protokolle yeniden Meclis’e getirilmesini isteyen Akansoy, bugün burada halkın egemenliğini de tartıştıklarını kaydetti.

Ülkenin, demokrasinin, halkın ayaklar altına alınacağı uygulamalara girildiği sürece siyasete güvenin de azaldığını, halkın sandığa gitmediğini savunan Akansoy, “Bu yasa geçtikten sonra egemenlik kayıtsız şartsız halkın olmayacaktır” dedi.

Hükümeti eleştiren Akansoy, gençlik koordinasyon ofisi anlaşmasının içeriğine de değinerek, bu anlaşmanın imzalanması durumunda kararları alma yetkisinin devredileceğini, kültür alanında düzenlemelere gidileceğini, içeriğin sadece gençlik ve spor ile kısıtlı kalmayacağını anlattı.

Bu anlaşmanın 5 yılı kapsadığını, 6 ay içerisinde itiraz edilmesi durumunda feshedilebileceğini, ancak başlatılan projelerin devam edeceğini, hükümetin değişmesi durumunda da bu projenin veya anlaşmanın devam ettirilmek zorunda kalınacağını anlatan Akansoy, bu durumun kabul edilebilecek bir konu olmadığını söyledi.

Akansoy, TC Yardım Heyetinin de artık ülkede demokratik yapıya zarar verdiğini, her kesimin, kulüplerin muhtarlıkların aranıp ofise destek vermesi için kullanıldığını ifade ederek, bu anlaşmanın bir demokrasi yarası olduğunu savundu ve karşı olduklarını vurguladı.