İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkan Vekili Hasan Felek ile beraberindeki heyeti kabul etti.

FELEK

Dev-İş Başkan Vekili Hasan Felek ziyaretlerinde yaptığı açıklamada,  Bakan Akansoy’a başarı dileklerini iletmek  ve çalışma hayatıyla ilgili sorunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla  ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Felek,  çalışma hayatındaki en temel sorunlardan birinin özel sektörde sendikalaşma olduğunu dile getirerek, Bakan Akansoy’un yaptığı açıklamalarda bu konuya duyarlılığını ortaya koyduğunu söyledi.

Felek, belediyelerin Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı prim borçlarına dikkat çekerek,  çalışanların tahammülünün kalmadığını ifade etti.

Kadın çalışanların emzirme ve doğum izniyle ilgili anomaliler bulunduğuna işaret eden Felek, bu konuda yasa değişikliği önerisi sunacaklarını söyledi.

AKANSOY

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da,  sendikal hayatın önemli simgelerinden olan Dev-İş’in örnek bir görev yürüttüğünü ifade etti.

Görevinin sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayan Akansoy,  toplumsal beklentileri dikkate alarak en iyi düzene ihtiyaç olduğunu, çalışma hayatıyla ilgili önemli yasa değişiklikler için çalıştıklarını söyledi.

Bakan Akansoy, hükümet programındaki takvime sonuna kadar bağlı olduklarını,  bu takvim doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti.