İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Kuzey Kıbrıs Çevre Platformu'nu kabul etti.

İçişleri Bakanlığı’nda yer alan görüşmede Çevre Platformu adına konuşan Çevre Mühendisleri Odası temsilcisi Yasemin Çobanoğlu, yeni dönemde çevreyle ilgili radikal kararlar almasını bekledikleri bakanlıktan, Karpaz’da kaçak yapılar ile avlanmanın durdurulmasını talep etti.

Çobanoğlu, Karpaz’ın, ülkenin coğrafi bakımdan en önemli konuma sahip olduğuna işaret ederek, göçmen kuşların geçiş noktası olması, bitki örtüsü, kaplumbağalar ve fok balıkları bakımından özel alanların korunmasının gerektiğini belirtti.

Bu bölgede kaçak yapılaşma yanında yapılaşmanın önüne geçilmesi ve bu bölgenin tamamen korunması için mahkemede de bir süreç yürütüldüğüne işaret eden Çobanoğlu, bakanlığın da bu girişimler yanında kaymakamlıklar aracılığıyla yapılaşmaları durdurulabileceğini ve bölgeyi ava kapatılabileceğini söyledi.

Çobanoğlu, kaçak yapıların sadece durdurulması değil, ortadan kaldırılması ve yapılanmanın tamamen önüne geçilmesini istedi.

İçişleri Bakanı Asım Akansoy da, çevreye büyük önem verdiklerini ve sorunlarla talepleri göz ardı edemeyeceklerini belirterek, çevrenin sürdürülebilirliği için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini vurguladı.

Akansoy, çevrenin, toplumun gelişiminden ayrı düşünülemeyeceğini çünkü çevrenin korunması ve geliştirilmesiyle toplumun gelişiminin de sağlanacağını ve sosyal düzen getireceğine inandığını belirterek, bu sorumlulukla hareket edip, yasalar bağlamında sivil toplum örgütleriyle birlikte çevreyi koruyacak adımları atacaklarını kaydetti.

Çevre örgütlerinin "düşman" gibi görülmemesi gerektiğini de belirten Akansoy, Karpaz’ın çok önemli bir bölge olduğunu ve bu alanın korunması için gerekli tedbirleri alacaklarının sözünü verdi.

Akansoy, örgütlerle her zaman birlikte hareket etmeye hazır olduklarını da iletti.