Öğle yemeğini de burada alan Akansoy, cezaevinde bulunan ve mahkumların çalıştığı seramik, demir, dülger, terzilik, çamaşır, elektrik ve elektronik, kitap ciltleme ve araç bakım onarım atölyelerini gezdi. Akansoy'a bürokratları ile cezaevi yetkilileri de eşlik etti.

İLK ZİYARET CEZAEVİ’NE

İncelemelerinin ardından basına açıklama yapan Akansoy, bakanlık görevine gelmesinin ardından ilk ziyaretini cezaevine yaptığını belirterek, amacının, sorunları ve eksiklikleri yerinde inceleyip, değerlendirmeler yapmak ve toplumun bir parçası olarak gördüğü cezaevini geleceğe daha huzurlu bir şekilde taşımaya yönelik çalışmaları belirlemek olduğunu kaydetti.

Akansoy, Merkezi Cezaevi’nde gardiyanlar ve mahkumlara huzurlu bir ortam sağlamak, verimli çalışmalarla da mahkumları topluma kazandırmanın önemine işaret ederek, bu çerçevede dün Meclis komitesinden geçen Merkezi Cezaevi Yasa Tasarısı’nın en kısa zamanda Meclis’te yasallaşacağına inanç belirtti.

“ASLINDA BİR EĞİTİM MERKEZİ GİBİ”

Yasa ile amacın, Merkezi Cezaevi’nde kalıcı, sürdürülebilir ve huzurlu bir ortam yaratmak olduğunu belirten Akansoy, cezaevini gezerken aslında buranın bir "eğitim merkezi" gibi olduğunu gördüğünü, bundan da memnun kaldığını söyledi.

Cezaevinde en önemli sorunun altyapı ve bina sorunu olduğunu, bu yönde çalışmalar bulunduğunu ve kendilerinin de bu çalışmaları geliştirip yeni cezaevi için adımlar atacaklarını belirten Akansoy, gelişmeler ve çalışmaların da açık bir şekilde toplumla paylaşılacağını vurguladı.