Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı Rektörlük makamında ziyaret etti. 5 Kasım 2015 tarihinde saat 13:30’da gerçekleştirilen söz konusu ziyarette DAÜ çalışanlarının tümünü ilgilendiren Toplu İş Sözleşmeleri (TİS)  ve  Bakanlık ile DAÜ arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi  konusunda protokol imzalanması yönünde fikir alışverişi yapıldı.

Gerek KKTC gerekse Gazimağusa için DAÜ’nün son derece önemli bir eğitim kurumu olduğuna değinen Bakan Akansoy, DAÜ’deki çalışma hayatının ülkeye örnek gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Akansoy, var olan iş huzuru ve barışın sürdürülebilir olması için Bakanlık olarak desteğe hazır olduklarının da altını çizerek DAÜ Yönetimi’ne gerek TİS imzalanması gerekse sözleşmelerde varolan yükümlülükler konusundaki hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Osam da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek DAÜ yönetimi olarak Üniversite için tüm paydaşlarla diyalog halinde olmanın DAÜ’nün daha iyi yerlere taşınması açısından son derece önemli olduğuna değindi. DAÜ Yasası’nın çıkmasında yaşanan gecikmeden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Prof. Dr. Osam, yasanın bir an önce çıkması ve Üniversitenin vekalet yönetiminden kurtulmasının önemine değindi.

dsc_0006-005.jpg

Ziyaret sırasında hazır bulunan DAÜ Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) Başkanı Yrd.Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok ve sendika yetkilileri uzun yıllar sonda DAÜ’de Toplu İş Sözleşmesi’nin (TİS) imzalandığına değinerek üniversiteye güven ve huzurun geldiğine dikkat çekti. Yönetimin paydaşlarla uzlaşı içerisinde olduğuna değinen sendika yetkilileri yönetimden beklentilerinin var olan diyalogun sürdürülmesi olduğunun altını çizdi.

Ziyarette İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  Bekir Özer, Mali İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Murat Aktuğralı hazır bulundu.