İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, engellilerin yalnızca kamuda değil, özel sektörde de istihdamının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Akansoy, engellilerin özel eğitimler alarak, eğitim ve turizm başta olmak üzere farklı alanlarda çalışma hayatına katılmalarını sağlamak istediklerini belirtti.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Akansoy, “3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü” kapsamında, Kıbrıs Türk Engelli Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve federasyona bağlı dernek başkanlarıyla temsilcilerini kabul etti.

YÜCETÜRK: “300’E YAKIN ENGELLİ İŞ BEKLİYOR”

Kabulde söz alan Derviş Yücetürk,  KKTC’de engelli dernekleri olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamaktan öte,  engellilerin sorunlarını ilgili makamlara aktardıklarını belirtti.

Federasyon adına, 11 maddelik istem paketini Akansoy’a sunan Yücetürk, koordinasyon bakanlık olarak Akansoy’dan sorunlarının çözümü konusunda destek istedi.

Özel Eğitim Yasası ile Dernekler Yasası’nın güncelleştirilmesi gerektiğini belirten Yücetürk, “Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası”nın da iyileştirilmesini istedi.

Engelli istihdamlarına öncelik verilmesini isteyen Yücetürk,  8 yıldır devlet kadrosuna hiçbir engellinin istihdam edilemediğini ve 300’e yakın engellinin iş beklediğini kaydetti.

Yücetürk, hem engelli vatandaşları, hem de ailelerini güvence altına alacak Engelsiz Yaşam Evi’nin hizmete kazandırılması için devlet tarafından ihtiyaç duyulan gerekli eleman ve maddi katkının acilen sağlanmasını talep etti.

1449233791.jpg

AKANSOY: “ENGELSİZ YAŞAM EVİ İHALESİ’NDE SONA GELİNDİ”

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da konuşmasında, engelli örgütleriyle verimli ve yapıcı bir ilişki içinde, yakın temas halinde çalışmayı arzuladığını kaydetti.

Engelsiz Yaşam Evi İhalesi’nde sona gelindiğini, ihalenin en erken zamanda tamamlanacağını belirten Akansoy,  sürecin hızlandırılması için gereken girişimleri yapacağını ifade etti.

“Kamunun etkin ve verimli bir şekilde vatandaşa hizmet vermesini istiyorsak, devlet adına, kadrolar konusunda titizlik göstermeliyiz’’ ifadesini kullanan Akansoy, “Toplum olarak devleti ekmek kapısı görmeyi bırakmalıyız " dedi.

Engellilerin yalnızca kamuda değil, özel sektörde de istihdamının teşvik edilmesi gerektiğine işaret eden Akansoy,   engellilerin özel eğitimler alarak, eğitim, turizm  başta olmak üzere farklı alanlarda çalışma hayatına  katılmalarını sağlamak istediklerini belirtti.

Akansoy, “Sizlere karşı olan sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmekle mükellefiz. Çatışma kültüründen uzak, diyalog ve uzlaşıyla işbirliği içinde hareket edeceğiz’’ ifadeleriyle sözlerini tamamladı.