İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy,  Engelsiz Yaşam Evi inşaatının durmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Bakan Akansoy yaptığı açıklamada,  projenin durdurulabileceğine ilişkin basında çıkan yorumların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Bakan Akansoy’un açıklaması şöyle:

“18 yaş üstü farklı gelişen bireylere güvenle yaşayabilecekleri, sosyal uyum ve iş becerilerini gerçekleştirebilecekleri yatılı bir ortam  yaratacak  Engelsiz Yaşam Evi’nin hayata geçirilmesi için, Bakanlığımız, TC Lefkoşa  Büyükelçiliği’nin katkıları ve ilgili sivil toplum örgütlerinin  desteğiyle;    proje fikrinin ortaya çıktığı  ilk günden  temel atma aşamasına kadar  büyük çaba ve özveriyle çalışmıştır.

Engelsiz Yaşam Evi, sadece Bakanlığımızın değil, ülkemizde yaşayan tüm engellilerin ve ailelerinin projesidir  ve onların katkılarıyla bugünlere gelinmiştir. Proje için, devlet bütçesinde yer ayrılmıştır.

Engelli çocukları olan ailelerin uzun yıllardan beri yaşadığı eksikliği  giderecek böylesi önemli bir projenin inşaatının durdurulmasına Bakanlığımız  asla izin vermeyeceği gibi, kararlılıkla hedeflenen tarihte, yaşam evinin  engelli bireylerin hizmetine açılması  için çalışmalarını sürdürecektir.  Bu konuda toplumda   endişe duyulmamasını belirterek, hassasiyet gösteren tüm kesimlere teşekkür ederim.”