İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, bugün Merkezi Cezaevi’ni ziyaret ederek, cezaevinde çalışan gardiyanlarla bir araya geldi.

Gardiyanların sorunlarına çare üretmek amacıyla Cezaevi’ni ziyaret eden Akansoy’a, Bakanlık bürokratları ve Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem de eşlik etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, gardiyanların sorunlarının ele alındığı toplantıda,  gardiyanlar sıkıntılarını Akansoy’la paylaştı.

Tek tek söz alarak; çalışma koşulları, terfi sisteminde yaşanabilecek anomaliler,  emeklilik sorunları   ve yeni cezaevi binası  başta olmak üzere çözüm bekleyen konuları  Akansoy’a aktaran gardiyanlar, destek istedi.

Toplantının başında söz alan Akansoy; gardiyanların çok ağır koşullarda çalıştığını, gardiyanlığın  fedakarlık ve özveri gerektiren bir meslek olduğunu ifade etti.  

Gardiyanların sorunlarını yerinde dinlemeye geldiğini ve çözümü  konusunda bürokratları ile birlikte değerlendirmelerde bulunacaklarını  kaydeden Akansoy,  “Cezaevinin  mevcut yapısı sürdürülebilir değil, artık sizleri taşıyamıyor. 2016 yılı içinde yeni cezaevinin inşaatı için adım atılacak” dedi. 

Akansoy, çağdaş ve ülkeye yakışır bir cezaevinin inşa edilmesi gerektiğine işaret ederek, yeni cezaevi ile  ilgili tıkanıklıkların aşıldığını  belirtti.

1456498763.jpg

1456498775.jpg