Akansoy, bugün Engelsiz Yaşam Evi Platformu temsilcilerini kabul etti. Engelsiz Yaşam Evi Platformu temsilcileri, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’a Engelsiz Yaşam Evi Projesi’nin sonuçlanması ile ilgili teşekkür etti.

Heyeti kabulünde konuşan Akansoy, Engelsiz Yaşam Projesi’nin hayata geçmesiyle, ülkede ciddi bir yaranın tedavi edileceğini belirterek, verilecek hizmetin kesintisiz ve verimli olmasının önemine işaret etti.  

Akansoy, Yaşam Evi’nden yararlanacak engellilerin rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için, sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Hükümet olarak benzer projeleri sonuna kadar destekleyeceklerini belirten Akansoy,  sivil toplum örgütlerinin dahil oldukları projeleri sonlandırmak konusunda hassas ve etkin olduğunu, onlarla işbirliği içinde kararlılıkla çalışmaya ve projelere imza atmaya hazır olduklarını ifade etti.

ARI: “MUTLULUK DUYDUK”

Ziyarette konuşan Engelsiz Yaşam Evi Platformu Sözcüsü ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği  Başkanı Refia Arı, Yaşam Evi ihalesinin sonuçlandırılmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Arı, “Uzun yıllardır bu konu hepimizin içinde bir korkuydu, bizden sonra çocuklarımız ne olacak korkusunu yaşıyorduk.  Şu anda tüm annelerimiz bir rahatlama içerisindedir ve inşallah bu projenin sonuçlandığını da göreceğiz” ifadelerini kullandı.

KANER: “CİDDİ MÜCADELE VERİLDİ”

Engelsiz Yaşam Evi Platformu temsilcisi ve Spastikleri Koruma Cemiyeti Başkanı Güliz Kaner de, yıllardır uğraş verilen proje ile ilgili imza aşamasına gelinmesinden çok mutlu olduklarını belirterek, projenin hayata geçmesi için ciddi mücadele verildiğini ifade etti.

Kaner, projeye emek veren  TC Lefkoşa eski Büyükelçisi  Halil İbrahim Akça, önceki İçişleri ve Çalışma Bakanı  Aziz Gürpınar, Biran Mertan ve  Tunç Adanır’a da  katkılarından dolayı teşekkür etti.

Engelsiz Yaşam Evi Platformu’nun inşaatının tamamlanmasından sonra da çok çalışacağını vurgulayan Kaner,  proje ile ilgili taahhütleri olduğunu kaydetti.

Kaner, “Yaşamevi’nin ihalesinin sonuçlanmasıyla birlikte birçok anne rahatlamıştır,  yardıma muhtaç çocuklarımıza destek olduğunuz için teşekkür ederiz, hep birlikte projenin her sürecinde son derece hızlı şekilde çalışacağız" ifadelerini kullandı.