İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nın (Kamu-Sen) Sosyal Sigortalar Dairesi ile ilgili grev kararını doğru bulmadığını kaydetti.

Asım Akansoy bu açıklamasını Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN) temsilcileri ile görüşmesinde yaptı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy kabulde yaptığı konuşmada, KTAMS ve KAMU-SEN’in 20 Kasım’da Sosyal Sigortalar Dairesi’nde yapacağı grevle ilgili olarak Sosyal Sigortalar Dairesi ile ilgili protokolün kendinden önce bakan olan Aziz Gürpınar döneminde imzalandığını ve protokolde Bakanlığın bir takım taahhütlerinin yer aldığını belirtti.

“BANA DOĞRU GELMİYOR”

Akansoy, “Dairenin hizmet verdiği binada hem personelimiz çağ dışı koşullarda çalışıyor, hem de vatandaşlarımız verimli hizmet alamıyor. Ümit ederdim ki, iki büyük sendikamız önce benimle diyalog kursaydı ve daha sonra tavır alsaydı. Uzlaşı kültürü içinde bunun yapılması varken, bu tavır bana doğru gelmiyor" dedi.

Akansoy, daire çalışanlarının sıkıntılarının çözülmesi ve dairenin etkin çalışabilmesi için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

“DAÜ-SEN FARKLI BİR SENDİKA”

Sendikaların bir toplumdaki demokrasinin kalitesinin göstergesi olduğunu belirten Akansoy, DAÜ-Sen’in dik duruşuyla, uzlaşıya açık oluşuyla farklı bir sendika olduğunu, sendikalarla her kademede diyalog ve uzlaşıdan yana olmaya öncelik vereceğini kaydetti.

ALTIOK: “İHLALLER YAŞANIYOR”

DAÜ-SEN Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan Ulaş Altıok da görüşmede yaptığı konuşmada sendikalı olarak çalışılan kurumlarda bile toplu iş sözleşmesi ihlallerinin yaşandığını söyledi.

Altıok, akademisyenlerin sendikalaşma sürecinde yapılan yasal düzenlemelerle ilgili Bakan Akansoy’dan görüş talep etti.