İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy,  Sosyal Hizmetler Dairesi’nin (SHD) çocuk istismarı ve çocuklara yönelik şiddet konusunda yaptığı çalışmaların toplum tarafından takdirle karşılanmakta olduğunu kaydetti.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs de, çocuklara yönelik istismar ve şiddet durumlarında dairenin ‘Alo 183’ ihbar hattının aranabileceğini hatırlattı.

ÇOCUK YUVASI VE ÇOCUK KÖYÜ

Akansoy, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bugün Lefkoşa Çocuk Yuvası ile SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret etti.

Lefkoşa Çocuk Yuvası’nı ziyaretinde, Sorumlu Melek Alp’ten yuva hakında bilgi alan Akansoy, çocuklarla sohbet etti, çikolata verdi.

Daha sonra SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret eden Akansoy, burada da Lefkoşa Çocuk Köyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacer Çerkez ile Kurum Müdürü Ahmet Akarsu’dan bilgi alarak, kurumu gezdi.

Ziyaretlerde Akansoy’a Sosyal Hizmetler Dairesi (SHD) Müdürü Umure Örs eşlik etti.

1447953280.jpg

AKANSOY

Ziyaretlerini basına değerlendiren Akansoy, Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında bugün bakanlığa bağlı kurumlarda kalan çocukları ziyaret ettiklerini söyledi.

“Toplum olarak çocuklarımıza olan duyarlılığın farkındayız. Toplumumuz çocuklarımıza sahip çıkıyor. Biz de SHD’nin himayesindeki çocukların  yaşamlarını daha verimli ve güzel şartlarda sürdürebilmeleri için gerekli her türlü tedbiri alma konusunda dairemizin girişimleriyle yol alıyor ve bundan da gurur duyuyoruz. Mutluyuz” diyen Akansoy, hükümet olarak mevcut bazı eksiklikleri çözmenin gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.

Akansoy, özellikle  çocuk istismarı ve çocuklara yönelik şiddet konusunda SHD’nin yaptığı çalışmaların toplum tarafından  takdirle karşılandığını da belirtti.

Çocuklara yönelik olumsuz tavırlar sergilendiği durumlarda daire ile işbirliği yapma konusunda kimsenin tereddüt etmemesi  gereğine işaret eden Akansoy, toplumun da işbirliği yapmaktan  çekinmemesi gerektiğini ekledi.

ÖRS: “TOPLUMA YARARLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRMEKTEYİZ”

SHD Müdürü Umure Örs de, dairenin en çok önemsediği konunun çocuklara yönelik çalışmaların geliştirilmesi olduğunu belirterek, kurumun uzmanların görüşleri doğrultusunda çocukları himayesine alarak topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmekte olduğunu anlattı.

SHD’de ciddi  uzman kadroların çalıştığını ifade eden Örs, bu uzman kadroların gözetiminde çocukların başta eğitim olmak üzere sağlık, sosyal yaşama katılım ve her türlü sorunuyla ilgilendiklerini kaydetti.

Örs, çocuklara yönelik istismar ve şiddet durumlarında dairenin ‘Alo 183’ ihbar hattının aranabileceğini de hatırlattı.