İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Salih Tacan Ersümer ile Plan Proje Müdürü Nazife Yılmaz’ın da hazır bulunduğu toplantıda, Bakan Akansoy, Cafer Gürcafer başkanlığındaki Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği temsilcilerinin sıkıntılarını dinledi.

“ÇÖZÜM ODAKLI İŞ MERKEZLİ VİZYONLA ÇALIŞMA HEDEFİNDEYİZ”

Akansoy görüşmede yaptığı konuşmada, kronikleşmiş sorunların ortadan kaldırılması için çözüm odaklı ve iş merkezli bir vizyonla çalışma hedefinde olduğunu belirterek, bakanlığın paydaşı olan sektör örgütleriyle toplantılar yapmaya ve görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceğini söyledi.

“ÖNCELİK SORUNLARI SAPTAYIP GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMAK”

Akansoy, bakanlık olarak önceliklerinin; sorunları saptayarak, paydaşlarla güçlü bir iş birliği içinde çalışmak olduğunu kaydetti.

Açıklamada, İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in de toplantıda yaptığı konuşmada, birliğin öncelikli sorunlarının; “inşaat sektöründe yapı denetiminin sağlanması, Şehir Planlama Dairesi’nin etkin ve verimli çalışan bir yapıya kavuşturulması ile yabancıların mülk edinmesi konusunda bürokratik engellerin ortadan kaldırılması” olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Söz konusu sorunların pratik çözümlerle ortadan kaldırılabileceğine dikkat çeken Gürcafer, birlik olarak hazırladıkları çözüm önerilerini de Bakan Akansoy’a aktardı.