İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Sağlık Dernekleri Platformu temsilcilerini kabul etti.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Evrensel Hasta Hakları Derneği, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Kıbrıs Türk Kalp Derneği, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği,  K.T.Ortopedikler Derneği, MS Derneği ve Thalassemia Derneği temsilcilerinden oluşan  "Sağlık Dernekleri Platformu" üyelerini kabul etti.

İMGE

Platformun çalışmaları hakkında Bakan Akansoy’a bilgi veren Platform sözcüsü Evrensel Hasta Hakları Derneği  Başkanı  Emete  İmge, farklı hastalıklardan etkilenen  kişilerin sağlık haklarını  korumak ve hastalar ile ailelerinin yaşam kalitelerini  yükseltmek amacıyla  farklı  sivil toplum örgütlerinin katılımıyla platformun kurulduğunu ifade etti. 

İmge, platformun hastaların sesini etkin kılmak için çalışacağını kaydetti.

2013 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Sağlık Çalıştayı’nda, sağlık sistemindeki sorunların tespit edildiğini ve çözüm önerileri oluşturulduğunu hatırlatan İmge, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili Bakanlıkların Çalıştay kararlarını hayata geçirecek yasal ve idari düzenlemeleri yapmakla görevli olduğunu belirtti.

İmge, Hasta Hakları Yasa Taslağı ve Sağlık Sigortası Yasa Taslağı ile Dernekler Yasası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Akansoy ile görüş alışverişinde bulundu.

1458222906.jpg

AKANSOY

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy da konuşmasında,  Dernekler Yasası’nın Cumhurbaşkanı tarafından iade edildiğini ve iade gerekçelerinin Meclis Komitesi’ne iletildiğini anımsatarak, “Bizim için derneklerin açık, şeffaf, hesap verebilir ve etkin olabilmeleri, çalışma yapabilmeleri esastır” ifadelerini kullandı.

Örgütlü toplumun demokratik toplumun temeli olduğunu söyleyen Akansoy, örgütlerin varlığının yanında  üretim ve üretim niteliğinin de doğrudan demokrasinin düzeyini belirlediğini kaydetti.
 
Bakan Akansoy,  katılımcı dinamik bir modelde derneklerin toplumsal yaşama dahil olmasının belirleyici olması için gerekenin yapılacağına vurgu yaparak “Derneklerin özgür biçimde faaliyet yapması taraftarıyız" dedi.