Ceren Ercih

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili Asım Akansoy, ADA TV’nin konuğu oldu. Meclis komitelerinin çalışmaları hakkında bilgiler veren Akansoy, hafta sonu gerçekleştirilecek olan CTP-BG kurultayıyla ilgili de konuştu. Akansoy her siyasi partinin bir yenilenme sürecine ihtiyaç duyduğunu belirtti. 

“SİBER MİLLETVEKİLLERİNİ CESARETLENDİRMEK İSTİYOR” 

Meclis Genel Kurulu’nun çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Akansoy, Meclis Başkanı Sibel Siber’in milletvekillerini cesaretlendirdiğini kaydetti. Akansoy; “Meclis Başkanı Sayın Siber milletvekillerini cesaretlendirmek istiyor daha fazla çalışması, daha fazla yasa yapılması ve toplumun beklentisi olan yasaların Genel Kurula sevk edilmesi ile ilgili olarak. Her zaman iş söylendiği gibi kolay ve pratik olamayabiliyor. 

İki yıl önce bir Özel ve Geçici Komite oluşturuldu ve bu komite aslında siyasal reform anlamda en önemli yasaları görüşmek üzere Genel Kurul tarafından görevlendirildi. Nedir bunlar? Bir tanesi Anayasa bir diğeri meclis iş tüzüğü, siyasi partiler yasası ve seçim ve halk oylaması yasası. Bunların dördü de çok çok önemli. Üzerinde hassasiyetle çalışılması ve topluma yeniden kazandırılması gereken yasalar” dedi. 

“UBP’NİN GERİ ÇEKİLME GİBİ BİR EĞİLİMİ OLMUŞTU” 

İki yıllık komite çalışmalarından da bahseden Akansoy, şunları söyledi: 

“İki yıllık süre zarfında bizim komite bu çalışmasında önce meclis iç tüzüğünü çalıştı, tamamladı, Anayasa’ya sundu. Ardından Anayasa’ya çalıştı ve Genel Kurula sundu daha sonra referanduma gidildi. Üçüncüsü de Siyasi Partiler Yasası’nı görüşüyoruz şuanda ve siyasi partiler yasası da tamamlanmak üzere ümit ediyorum Pazartesi son toplantımızı yapacağız ve artık Genel Kurula sevk edeceğiz. UBP’nin bu iki yıllık zaman zarfında belli bir dönem komitelerden geri çekilme gibi bir eğilimi olmuştu. Ama bu daha sonra düzeltildi ve şuanda aktif bir şekilde komitelere katılıyorlar.” 

“YENİLENME SÜREÇLERİNE İHTİYACI VARDIR” 

14 Haziran’da Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in gerçekleştirilecek kurultayı hakkında da konuşan Akansoy, her siyasi hareketin bu tarz yenilenme hareketine ihtiyaç duyduğunu söyledi. Akansoy, sözlerini şöyle tamamladı; “Önümüzdeki dönemde CTP kendi içinde bir görev değişimi yapacaktır. Her siyasi hareketin bu tür yenilenme süreçlerine ihtiyacı vardır. Burada amaç halka çok iyi hizmet edebilecek verimliliği, uyumu yakalayabilmektir.”