Sosyal Hizmetler Dairesi, 18-24 Yaşlılar Haftası kapsamında, Lefkoşa, Gazimağusa ve Akdoğan bölgesinde yaşayan yaşlılara yemek verdi.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) sponsorluğundaki etkinlik Hidden Garden’da gerçekleşti.

Yemeğe, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, Sosyal Hizmetler Dairesi personeli ve yaşlılar katıldı.

Etkinlikte İçişleri ve Çalışma Bakanı Akansoy,  katkılarından dolayı KTAMS Başkanı Kaptan’a teşekkür plaketi verdi.

AKANSOY: “TEMEL VİZYONUMUZ İNSAN ODAKLI, YAŞ ODAKLI DEĞİL”

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, etkinlikte yaptığı konuşmada, hayatın her alanında yaşlı ve gençlere sahip çıkabilmenin önemine işaret ederek, insan odaklı temel vizyonlarında yaşın ölçüt olmadığını kaydetti.

Hükümetin, “yaşa bakmaksızın, bu ülkenin ve toplumun parçası olup bir sosyal birey olan  tüm vatandaşlarına hizmet götürmekle yükümlü” olduğunu söyleyen Akansoy, bakanlık ile Sosyal Hizmetler Dairesi’nin bu kapsamda çalışmaları ileri götürme ve yaşlılara  katkı koyma yönünde uğraş vermekte olduğunu söyledi.

Devletin, insan ve sosyal boyutu olduğu müddetçe, anlamı olduğunu ifade eden Akansoy, imkanlar ölçüsünde yaşlılara katkı sağlamaya, yaşamlarını iyileştirmeye çalıştıklarını vurguladı.

1458652974.jpg

KAPTAN: “BİRİSİ GELECEĞİMİZ, DİĞERİ İSE BUGÜNKÜ VARLIĞIMIZIN SEBEBİ”

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da konuşmasında, tüm yaşlıların Yaşlılar Haftası’nı kutlayarak, sendikanın genç ve yaşlılar sözkonusu olduğunda hiçbir zaman bu tür organizasyonlara katkı koymaktan kaçmadığını kaydetti.

Kaptan, “Birisi geleceğimiz, diğeri ise bugünkü varlığımızın sebebi. Onlar sayesinde bugün bulunduğumuz noktadayız” ifadesini kullandı.

Yaşlılarına sahip çıkan ülkelerde çağdaş ve demokrasiden bahsedebileceğini belirten Kaptan, İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’nın bu konuda atacağı adımlarda her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.

1458652970.jpg

1458652971.jpg