İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Bayrak Radyosu’nda yayınlanan Günün Panoraması programında CTP-UBP koalisyonunun bozulmasına yönelik etkenleri ve oluşacak yeni koalisyon üzerinden ülke politikalarını değerlendirdi.

Akansoy, CTP-UBP koalisyonunun bozulmasındaki en büyük etkenin iki parti arasındaki kimya farkından kaynaklandığını belirtti.

Akansoy açıklamasında, “Biz parti olarak vizyon ve projelerimizle bu ülkenin geleceğine açılım yapmaya çalışırken ortağımız günübirlik kişi odaklı siyasetle bu işi götürmek istediğinden bu koalisyon sonlanmıştır. UBP hükümetten ayrılma kararı almadan bir gün önce, plan ve projeler üzerinde çalışma yaptık. 24 saat sonra Biz koalisyondan ayrılıyoruz şeklinde karar alındı. Bir anlam veremedik” ifadelerine yer verdi.

Gelinen aşamada UBP’nin ortaya koyduğu siyasi yaklaşım ve manevralarla toplumun bir yere varmasının mümkün olmayacağını belirten Akanosy, “Bu çağda hala böyle manevra ve ayak oyunlarıyla politika yaparsanız bu Kıbrıs Türkü’nü bir yere götürmez” dedi.

Açıklamalarında, Su ve Ekonomik Protokol süreçlerinde Türkiye hükümetinin takındığı tavrı da eleştiren Akansoy, bu süreçte karşılıklı istişareler yerine farklı yöntemlerin öne çıktığını belirterek eleştirdi.

Açıklamalarında oluşması muhtemel UBP-DPUG ve Bağımsızlar koalisyonuna da değinen Asım Akansoy, “6 Parçalı bir hükümetin ne kadar sağlıklı üretim yapacağı tartışılır. Bu hükümet siyasilerin kişisel egolarıyla hiçbir iş yapamayacak” dedi.

Kıbrıs müzakere sürecinin özellikle Güney Kıbrıs’ta Mayıs ayında gerçekleşecek seçimlerin ardından büyük ivme kazanacağına işaret eden Bakan Asım Akansoy, “UBP-DPUG koalisyonunun müzakere süreci önünde büyük bir engel olarak duracağıyla ilgili ciddi endişelerim var. Bu yapı Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yürüttüğü sürece zarar verecek”şeklinde görüş öne sürdü.