İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ne zaman ikinci toplantısını gerçekleştireceğine ilişkin BRT’ye açıklamada bulundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısını 10 gün önce gerçekleştirildiğini anımsataran Akansoy, “toplantıda bazı temel yaklaşımlar belirleyip ilgili tarafların çalışma yapmasını ve ardından hemen ikinci defa toplantıyı yapabileceğimizi ifade etmiştik” dedi.

Komisyonu’nun ikinci kez toplanması konusunda en ufak bir sıkıntının olmadığını söyleyen Asım Akansoy, işveren ve işçi kesiminden Bakanlığa sunması gereken değerlendirme raporlarını beklediklerini açıkladı.

Akansoy, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplanması konusunda en ufak bir sıkıntımız yok. Heran toplanabilir. Gelecek verileri hep birlikte değerlenireceğiz gerek işveren gerekse işçi kesimi tarafından bize sunulması gereken değerlendirme raporlarını bekliyoruz. O raporlar geldiği andan itibaren biz toplantıya çağıracağız. Bizim kendi çalışmamız zaten tamamlanmıştır. İlk toplantıya da çalışmamızı tamamlayarak oturmuştuk. Ancak hükümet tarafı olarak görüş ileriye sunmadık. Biliyorsunuz asgari ücret geçtiğimiz yılın Eylül ayında belirlendi. Çok temel bir konudur.

Ülkemizin pek çok insanını ilgilendiren bir konudur ve hassastır. Asgari ücret konusunu değerlendirirken sadece böyle toplantılara indirgeyerek ve çatışarak sorunları çözemeyeceğimizi ilk toplantıda da ifade etmiştim” dedi.

İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, özellikle medya üzerinden tarafların birbirine çağrı yapmasının, birbirini suçlayıcı bir dille göreve davet etmesinin çözüm üretici bir yaklaşım olmadığını söyledi.

Akansoy, “Masa hazır ben burdayım bir yere de kaçmış değilim. Heran temasa hazırız yeter ki taraflar hazır olsun. Hiç bir sıkıntı yok heran toplantıya çağırabiliriz” şeklinde konuştu.