UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan Baykan Gürses Özdağ’ın sunduğu “Yeni Güne Merhaba” programına konuk olmuş ve CTP hakkında ciddi iddialar ortaya koymuştu.

Hükümette UBP’nin istihdam talepleri nedeniyle sorunlar yaşandığı iddialarına da değinen Sucuoğlu, bu konuda çarpıcı açıklamalarda bulunarak “CTP’nin yaptığı istihdamlara inanamayacaksınız” demişti.

Bu iddiaların üzerine İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Sucuoğlu'na sert bir yanıt verdi.

Akansoy yaptığı paylaşımda, Sucuoğlu için "Münhalle yapılan adil bir sınava bile tahammül edemeyen bu zihniyetin bu ülkeye verebilecek HİÇBİR şeyi yoktur." dedi.

Akansoy'un paylaşımı şöyle:

"Faiz Sucuoğlu'nun CTP'nin son dakika istihdam yaptığı yönündeki açıklamalarının karşılığı "koca bir yalan"dır. CTP eğer bir yere ihtiyaç varsa ve istihdam yapılacaksa bunu adil, şeffaf ve yasalara uygun bir şekilde yapılmasını savunur. Ve hükümette bunu kimsenin rozetine bakmadan yapar. 

Faiz bey ve çevresi, nedense bu dik duruşa, bu adil yaklaşıma ve hukukun üstünlüğüne olan inancımıza tahammül edemeyip, gece gündüz medya organlarını gezerek bize saldırır. Merak edilmesin, biz herşeyi açıklamayı bilecek insanlarız. 

Derdi, İhtiyat Sandığına alınan 19 kişi...Münhalle yapılan adil bir sınava bile tahammül edemeyen bu zihniyetin bu ülkeye verebilecek HİÇBİR şeyi yoktur.

Meydanı boş sananlar varsa yanılır !"

capture-053.jpg