Ceren Ercih

Sosyolog Kudret Akay, ülke ve spor gündemini değerlendirdi. Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu olan Akay, Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu (KOP) süreci ile ilgili konuştu. KOP’un UEFA’ya ‘Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan ve futbol oynayan insanların futbol oynamalarına da engel olmak istemiyorum’ demesi halinde KKTC’nin önünde hiçbir engelin kalmayacağını ifade eden Akay, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi kampanyaları da değerlendirdi. 

“İLİŞKİLERİ DE GÖRMEMEZLİKTEN GELEMEYİZ” 

Sporcunun uluslararası toplumun bir parçası olma yönündeki girişimlerinin desteklenmesi gerekliliği üzerinde duran Akay, diğer yandan spor yapanların uluslararası camianın parçası olması yolundaki adımlarıyla imza atılan belgelerin de görmezden gelinemeyeceğini savundu.Akay, şunları kaydetti; “Sporcunun bir şeklide uluslararası topluluğun parçası olma yönündeki girişimlerini bir yandan desteklemek zorundayız. Diğer yandan spor yapanların uluslararası camianın parçası olması yolundaki adımlarla Kıbrıs konusu arasındaki altına imza atılan ilişkileri de görmemezlikten gelemeyiz.” 

“KTFF’NİN UEFA’YA ÜYELİĞİNİN ÖNÜNDE HİÇBİR ENGEL KALMAZ” 

Akay, KOP ile yaşanan süreçte ciddi bilgi kirliliği yaşandığını ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü; “KOP şu anda UEFA’ya gidip, ‘ben Kıbrıs üzerinde tüm futboldan sorumluyum bu sizin kurallarınızla bu perçinleşmiştir ancak ben şu anda Kıbrıs’ın Kuzeyi’nin adına futbolu denetleyemiyor, örgütleyemiyorum. Kontrol edemiyorum ama Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan ve futbol oynayan insanların futbol oynamalarına da engel olmak istemiyorum’ dese Kıbrıs Türk Futbol Federsyonu’nun (KTFF) UEFA’ya üyeliğinin önünde hiçbir engel kalmaz.” 

“KAMPANYA DEDİĞİNİZ ŞEY BİRİLERİNE ULAŞMAKTIR” 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adayların seçim kampanyalarıyla ilgili de konuşan Akay sözlerini şöyle tamamladı; “Kampanya dediğiniz şey birilerine ulaşmaktır. Eğer seçmene farklı metotlarla ulaşabiliyorsanız o zaman ulaştığınız zaman beklediğiniz etkiyi vermeyen yöntemleri bir kenara bırakırsınız. Daha etkili yöntemlerle ulaşmaya çalışırsınız. Şu anda bence olan bu.”