Oğuz İlgen 

Kuzunun kilosunu 26 TL’ye aldığını söyleyen kasap Levent Akbıçak, bu etin temizlendikten sonra maliyetinin 30 TL tutarında olduğunu ancak bazı marketlerin aynı eti 26 TL ye sattığını belirterek, yetkililerin bu durumu sorgulaması gerektiğini kaydetti.

Büyük marketlerin küçük esnafı bitirdiğini söyleyen Esnaf Akbıçak, “eti kasap, balığı balıkçı, keki pastane satmalı, herkes kendi işini yapmalı” diye konuştu.

Son zamanlarda Döviz kurlarındaki artış kırmızı eti de olumsuz etkiledi. KKTC genelinde artan kırmızı et fiyatları, kasap esnafının işlerini de azalttı. Cep yakan et fiyatları nedeniyle vatandaşların tercihi ise beyaz et oldu. 

Fiyatlardaki artış kasaplık yapan esnafı da olumsuz yönde etkiledi.  Kırmızı et satışında ciddi oranda düşüş yaşanırken, vatandaşların tercihi ise genellikle bütçeye uygun olan beyaz et oldu. Kırmızı et tüketiminin vatandaşların kırmızı eti sevmediğinden değil, pahalı olduğundan dolayı azaldığını belirten kasap Levent Akbıçak, kuzu pirzolanın 35 TL olduğu bir ortamda, ailelerin kilosu 15 TL olan tavuk pirzolayı tercih ettiğini söyledi.et-haber-(1).jpg

“26 TL’ye aldığım kuzuyu market 26 TL'ye satıyor”

Kuzunun kilosunu 26 TL’ye aldığını söyleyen Akbıçak, bu etinde temizlendikten sonra toplam maliyetinin 30 TL tutarında olduğunu ama bazı marketlerin aynı eti 26 TL ye sattığını söyleyerek, yetkililerin bu durumu sorgulaması gerektiğini belirtti. 

“Marketler küçük esnafı bitirdi”

Büyük marketlerin küçük esnafı bitirdiğini söyleyen Esnaf Akbıçak, “eti kasap, balığı balıkçı, keki pastane satmalı, herkes kendi işini yapmalı” diye konuştu.