Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, Ankara’da gerçekleştirilen bombalı terör saldırısıyla ilgili mesaj yayınlayarak olayı kınadı.

Akça yayınladığı mesajda şunları kaydetti:

"Türkiye’nin kalbi başkent Ankara’da, haince ve kahpece gerçekleşen terör saldırısını esefle kınıyor lanetliyorum. Değerli kardeşlerimiz Ankara vuruldu fakat vurulan Lefkoşa’dır vurulan Gazimağusa’dır, vurulan Girne’dir. Konu sadece Türkiyenin değil KKTC’nin bekasıdır. Konu Türk’ün bekasıdır.

Terör artık küresel bir sorun haline gelmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de kapılar açıldığından beri Rum tarafına sığınan, kamplarda eğitim gören PKK militanları, Kuzeye rahatça geçebiliyor, bunun takibi yapılmalıdır. Terör örgütüne ve olası hareketlere karşı KKTC Devleti derhal önlem almalıdır.  Türkiye’de olan olaylardan dolayı KKTC’de PKK lehinde, Türkiye Cumhuriyeti lehine hakaretler içeren yürüyüş, açlık grevi ve eylemler önlenmelidir.

Bilinmesini isteriz ki, Ankara uyumuyor, Lefkoşa hiç uyumuyor. Bizler Başkent Ankara’da iş çıkışı evlerine, ailelerine gitmekte olan insanlarımıza bu hain saldırıyı acımasızca, kahpece gerçekleştiren terör örgütüne ve mensuplarına gereken en ağır şekilde, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Milletimiz böyle hain saldırılar karşısında birlik ve beraberlik içinde kenetlenmelidir. Vatanın, Birlik ve bütünlüğüne kastedenleri, Türk Devleti imha edecek güçtedir! Millet olarak devletimize sahip çıkalım.”