Rauf Raif Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Genel Başkanı Latif Akça, birincil vazifeleri olan Kurucu Cumhurbaşkanı Anıt Mezarı projesinin hayat bulması için ellerinden gelen yapmalarına rağmen projeden uzak tutulduklarını ve projenin yerine getirilmediğini söyledi.

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Latif Akça yaptığı yazılı açıklamada, adada büyük izler bırakmış, KKTC devletinin oluşumunda birincil rol oynamış, kendi hayatı yerine halkımızın refah içinde yaşamasını kendine görev edinmiş  büyük devlet adamı ve ve düşüncelerini unutmamak ve unutturmamak için faaliyetlerde bulunduklarını söyledi.

Akça, “Büyük liderimizin devletimiz için verdiği mücadeleleri bilmeyenlere anlatmak, unutanlara hatırlatmak ve ileriki nesillere neler feda edilerek bu vatana ve haklara sahip olduğumuzu anlatmaktır amacımız” dedi.

KKTC Devletin tanıtılması yolunda yurt içinde ve yurt dışında çeşitli lobicilik faaliyetlerinde bulunduklarını kaydeden Akça, üniversitelerle işbirliği içinde verilen milli mücadeleyi anlattıkları ve faaliyetlerine yer verdikleri “Denktaş’ça” dergisinin yedinci sayısını çıkardıklarını söyledi.

Akça, şöyle devam etti:
“Üzülerek söylemeliyiz ki, birincil vazifemiz olan ancak bizim tüm çabalarımıza rağmen Liderimizin Anıt Mezar Projesi hayata geçirilememiştir.Belirtmek isteriz ki bizim uhdemiz dışında olan bu projenin hayat bulması için elimizden gelebilecek olan son noktaya kadar zorladık. Fakat görmekteyiz ki, bizleri bu projenin uzağında tutanlar hala gereğini yerine getirmemiştirler. Bu konun Dernek olarak takipçisi olduğumuzu kamuoyuna duyuyoruz”