Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Başkanı Latif Akça, hükümetin Güzelyurt bölgesine destek çıkması gerektiğini belirtti.

Rauf R. Denktaş ve Düşüncelerini Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, Güzelyurt Bölgesi esnafını ziyaret etti.

Dernek başkanı Latif Akça tarafından yapılan açıklamaya göre, ziyaret sırasında DENKTAŞ’ÇA dergisinin dağıtımını da yapan dernek yetkilileri, esnafın sorunlarını dinledi.

Dernek başkanı Latif Akça, esnaf ile yaptıkları görüşmelerde birçok kişinin kepenk kapattığını, bazı esnafların haftalarca siftah yapmadığını öğrendiklerini kaydetti. Akça şöyle dedi:

“Dükkan kiralarını bile ödemekte zorlananlar olduğunu gördük. Narenciye ile uğraşan vatandaşlarımızın ürününün yine dalında kaldığını, yapılan emek ve uğraşın parasını bile çıkaramadıklarını öğrendik. Hala daha hükümete verdikleri ürünün parasını bile alamadıklarını söylediler. Bazı tarımla uğraşan arkadaşlar ise, su kuyularının motorlarının aylardır elektriğinin kesik olduğunu iddia ettiler.”

Akça açıklamasında, hükümete çağrıda bulunarak, Güzelyurt bölgesinde yaşayan vatandaşların sorunlarının bir an evvel çözülmesi için bir devlet politikası oluşturması gerektiğini belirtti. Akça, “Aksi halde bölgede yaşanan nüfus erozyonu devam edecek” dedi.