Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, eski Girne Akçiçek Hastane binasının gerekli tadilat çalışması yapıldıktan sonra Uyuşturucuyla Mücadele, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet vermeye başlayacağını açıkladı.

Hastane ve sağlık kurumlarına ziyaretleri çerçevesinde bugün Girne Akçiçek Hastanesi’ni ziyaret eden Bakan Gülle, öncesinde Başhekim Salih Beyoğlu ve Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ve Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Kathy Kobat ile birlikte eski hastane binasını gezerek incelemelerde bulundu.

Bakan Gülle incelemenin ardından Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile birlikte basına açıklamalarda bulundu.

GÜLLE “UYUŞTURUCU İNSAN, AİLE VE TOPLUMLARI BİTİREN BİR OLAY

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, kötü bir alışkanlık olan uyuşturucu konusunun insan, aile ve toplumları bitiren bir olay olduğunu ifade ederek, bu konuda Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu ile birlikte işbirliği yapan bakanlığın bir süre önce çalıştay gerçekleştirdiğini anımsattı.

Çalıştay’da uyuşturucuyla mücadelenin bir devlet politikası haline getirilmesi ve yapılacakların sürekliliği sağlanması yönünde karar alındığını anımsatan Bakan Gülle, bu kapsamda eski Girne Akçiçek Hastanesi binasının uyuşturucu bağımlılarına iyi ve güzel şekilde hizmet verebilecek bir yer olacağını söyledi.

“Burayı değerlendirmek istiyoruz. Projelendirilmesi ve hızlı şekilde hayata geçmesini arzuluyoruz. Mimari, personel ve laboratuar boyutlarını hızlı şekilde hazırlanması için arkadaşlarımız çalışıyor. Bu atıl kalmış bina da sonrasında çok iyi değerlendirilmiş olacak ve ülkemizin arzuladığı çağdaş bir hizmet ve tedavi yeri de hayta geçmiş olacak” diyen Bakan Gülle, proje üzerinde çalışanlara teşekkürlerini sundu.

KARAOKÇU “ATILAN ADIMLAR TARİHİ VE DEVRİM NİTELİĞİNDE”

Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise komisyonun göreve geldiği günden beri uyuşturucuyla mücadelenin devlet politikası haline getirilmesi ve sürdürülebilir bir yapıyı öncelikleri arasına aldığını anımsatarak, bugün bu çalışmanın ilk adımlarının atıldığını kaydetti.

“Özellikle Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kurulması yönünde atılan adımların tarihi ve devrim niteliğinde olduğuna inanıyorum” diyen Karaokçu, ciddi sıkıntı ve travmalar çeken çocuk, aile ve gençlerin bulunduğuna dikkat çekti.

Bakan Gülle’ye komisyonun kurulduğu günden beri destekleri için teşekkür eden Karaokçu, eski hastane binasının Uyuşturucuyla Mücadele Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak devreye girmesiyle uyuşturucuyla mücadelenin çok daha iyi ileri noktalara geleceğini vurguladı.