Bağışı yapan Cancer Charity Trust Derneği (CCTD), Sağlık Bakanı Salih İzbul’un da hazır bulunduğu bir törenle bugün sözkonusu bağışı hastane yönetimine sundu.

10 bin Rpm devirli santrifüj cihazının laboratuarda, laparoskopik cerrahi aletlerinin ameliyathanede  ve ultra sound cihazının hastanenin fizik tedavi bölümünde kullanılacağı belirtildi.

BEYOĞLU “HASTALARA DAHA KALİTELİ HİZMET”

Girne Akçiçek Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Beyoğlu, 2011 yılından beri başhekim vekilliği yaptığı hastaneye CCTD’nin inanılmaz sayıda bağış yaptığını hatırlatarak, hastaların daha kaliteli hizmet almalarında derneğin katkısının büyük olduğunu vurguladı.

Beyoğlu, “CCTD bize efor, eko, bilgisayarlı dermatoskop, ligaşür, ensil, reflaktometre, endaskopi ve bugün de laparoskopik ameliyatlarda kullanacağımız  el aletleri, fizik tedavide kullanacağımız ultra sound cihazı, laboratuarda ihtiyacımız olan 10 bin devirli santrifüj cihazı bağışladı” dedi.

Salih Beyoğlu, yapmakta oldukları bağış ve katkılar için CCTD’ye Girne halkı ve hastane adına teşekkür etti.

HASMAN “BAĞIŞLAR, ETKİNLİKLERDEN ELDE ETTİĞİMİZ GELİRLE”

CCTD Başkanı Angela Hasman ise, bağışların, derneğin düzenlediği etkinliklerden elde ettiği gelirlerle gerçekleşmekte olduğunu ifade etti. Hasman, bu kapsamda dernek adına gönüllü çalışan dernek üyeleri ve yardımseverlere teşekkür etti.

Hasman, bağışların ilerde de devam edeceğini söyledi.

İZBUL: “CCTD’NİN KATKILARI BÜYÜK”

Sağlık Bakanı Dr. Salih İzbul da konuşmasında, CCTD’nin, kendisinin de 13 yıl doktor olarak hizmet verdiği hastaneye katkılarının büyük olduğunu vurgulayarak, yapmakta oldukları anlamlı bağışlar için teşekkür etti.

İzbul, “Bu takdir edilmesi gereken bir olay. Bir sosyal sorumluluk projesi  aynı zamanda. İnsanların yaşadığı yerlerde eğitim ve sağlık kurumlarına sahip çıkmaları gerçekten takdire şayan” dedi.

CCTD’yi yapmakta oldukları güzel işler için kutlayan İzbul, özellikle son yıllarda hastanede ciddi gelişmelerin yaşandığını ifade etti. İzbul,  bu süreçte hastanenin eski binadan yeni binaya taşındığı ve yeni servislerin açıldığını belirterek, “Yük ve nüfusumuz artıyor. Dolayısıyla bu tür bağışların çok büyük önemi var. CCTD, adeta bakanlığın bir yardımcı kuruluşu gibi çalışıyor. Çok teşekkür ediyorum. Bize Akçiçek Hastanesi’nde iş bırakmayacaklar herhalde” ifadesini kullandı

Halka da çağrı yapan İzbul, insanların CCTD ile temas kurarak derneğin düzenlemekte olduğu etkinliklere destek vermelerini istedi.