Zorkun Taşer

Akdeniz Köyü sahilinde bulunan bir restoran, şiddetli fırtına nedeniyle kıyıdan 50 metre kadar içeriye giren azgın dalgalardan zarar gördü.

İşletmesini Tarık Tarkan Bozalan isimli vatandaşın yaptığı Akdeniz Caretta Beach isimli restoranda, dalgalar nedeniyle tüm camlar kırıldı. İçerideki birçok eşya kullanılamaz hale geldi.

Aldıkları tüm önlemlere rağmen dev dalgaların önünü kesemediklerini belirten işyeri sahibi, “Dalgalar fırtınanın şiddetiyle büyük bir hızla restoranın camlarına çarptı. Camlar, adeta yaprak gibi param parça oldu. Deniz suyu ile birlikte sahil kumlarını da içeriye kadar taşıyan fırtına, iş yerine büyük ölçüde zarar verdi” dedi.

Dalgaların ilk kez 50 metre kadar içeriye geldiğini belirten Bozalan, daha büyük bir zarar görmedikleri için şanslı olduklarını belirtti.

Oktay: Yağmur devam edecek

Diyalog TV’nin meteoroloji editörü Fehmi Oktay, fırtınalı havanın kendini bugünden itibaren kuvvetli rüzgara bırakacağını, hava sıcaklığının ise 12-16 Şubat tarihleri arasında gündüz 13-15, gece ise 2-4 derece arasında seyredeceğini söyledi.

16 Şubat’a kadar havanın parçalı bulutlu ve yer yer sağanak yağmurlu olacağını belirten Oktay, kuvvetli esecek olan rüzgarın ise Kuzey ile Batı yönlerinde geleceğini belirtti.

Trodos’ta ise kar yağışının devam edeceğini söyleyen Oktay, sıcaklığın gündüz 0 ile 3 derece dolaylarında, gece ise -2 dereceyi göreceğini belirtti.