Hanife LEFKARALI

KKTC’nin 6. üniversitesi olarak kurulan “Kuzey Kıbrıs Akdeniz Karpaz Üniversitesi”nin Büyükkonuk beldesine kurduğu, Turizm ve Otel İşletmeciliği fakültesi, Karpaz Yüksek Okulu binasını terk ettiği gözlemlenirken, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu Üniversitesi’nin akıbeti konusunda şaşkınlığını Detay’a değerlendirdi.

Sennaroğlu, bölgede şu an itibarı ile üniversitenin herhangi bir faaliyetinin olmadığını kaydetti. Sennaroğlu, üniversitenin ilk bölgeye kurulacağının söylendiğini, eski başkan Sezai Sezen döneminde tabelasının konulduğunu ancak hiçbir çalışma yapılmadığını vurguladı. Seçimden yaklaşık 6-7 ay önce üniversiteden bazı şahısların bölgeye gittiğini aktaran Sennaroğlu, “gelip tabelalarını söküp alıp gittiler” yorumunu yaptı.

SORUN NEREDE BİLMİYORUZ

Kendi göreve başladığı dönemde bu Akdeniz Karpaz üniversitesi yetkilileri ile görüşme ve konuşma fırsatını henüz yakalayamadığını açıklayan Sennaroğlu “Bizim bağlantımız olmadı göstermelik olarak tabelalar konuldu, o dönemde bölgemize üniversite geldi diye de duyuruldu. Bu çalışma ile halkta da büyük umut doğdu ama bu umudun boş olduğu görüldü. 6-7 ay gibi bir süre sonra ise ilgili şahıslar gelip tabelalarını söktü.

Büyükkonuk Belediyesi daha önce tadilatı yapılan, Kemerli Konak diye bir yerimiz vardı, orayı üniversite kullanımına verdiydi. Bayraklar asıldı, açılış yapıldı, öğrenci gelecek denildi hiç öğrenci gelmedi, öyle bir çalışma yapılmadı” dedi.

O dönemde Büyükkonuk Belediye Meclisi’nin bu projeye destek verdiğini, kendisinin de Belediye Meclis Üyesi olduğunu belirten Ahmet Sennaroğlu, “bölge için doğru yatırımlara benim de meclis üyesi olduğum dönemde doğru yatırım için evet denilmişti.

Günün sonunda buradan ayrılan üniversite için hiçbir açıklama belediye meclis üyelerine yapılmadı. İşlemlerin yapılmadığı duyumları bize aktarıldı. Sessiz sedasız üniversitenin buradan ayrıldığını duyduk” yorumunu yaptı.

“BİZ HAZIRIZ"

Belediye Başkanı Sennaroğlu, doğal yapısı ile eko etkinlikleri ile kendini tescillemiş bir belediye olarak bu bölge için kendilerinin yatırımcılara çağrısı olduğunu kaydederken, “Böyle bir doğa yapısı içerisinde bir üniversitenin olması şart. Hem bölgenin şansı, hem de bölgenin ihtiyacı. Bilhassa Büyükkonuk beldesinin tümünün ihtiyacı vardır. Çağrım vardır, çok güzel yerleşke olabilecek coğrafik olarak hem sağlık alanında, ormanlık alanlarımız var.

Bunları kullanabilerek, bu yapıyı da bozmadan çok güzel yerleşke olabilecek Avrupa’daki üniversiteler gibi olabilecek yerlerimiz var. Bu Kıbrıs için önemli bir atılım olabilir. Biz Büyükkonuk belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Desteğimiz vardır” dedi.

Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin yetkililerinin kendisi ile hiç görüşmediklerini belirten Ahmet Sennaroğlu, üniversiteye çağrısını yineledi ve yeni yönetim olarak ne gibi sorunlar ile karılaştıklarını bilmediklerini, taleplerinin ve beklentilerinin ne olduğunu öğrenmek istediğini, kaydetti. Sennaroğlu, “Eğer bölgemize yatırım yapmak istiyorlarsa, Eğer belediye tarafından olumsuzluklardan dolayı vazgeçmişlerse, biz görüşemedik, biz ulaşsınlar, biz gerekli bütün desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.