Macaristan Parlamentosu, Macaristan Dışişleri Bakanlığı ve Macar Turan Vakfı’nın resmi davetlisi olarak Macaristan’da bulunan Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi, Macaristan Meclisi’ni ziyaret etti.

Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi’nden verilen bilgiye göre, Macaristan Meclisi ziyaretine Merkez Başkanı Mehmet Aldemir ve Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu da katıldı.

Ziyaret sırasında heyete, KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen eşlik etti.

Akdeniz Stratejik Araştırma Merkezi heyetine, ziyaret sırasında Meclis Başkan Vekili Sandor Lezsak ile Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Biro hitap etti.

Macaristan Meclis Başkan Vekili Sandor Lezsak ziyaret kapsamında konuklar onuruna Mecliste yemek verdi. Organizasyona Türkiye Cumhuriyeti Macaristan Büyükelçisi Şakır Fakılı, TC Tika Budapeşte temsilcisi ve organizasyonda yer alan diğer ülke temsilcileri katıldı.

Öte yandan Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de ilk kez düzenlenen Kıbrıs Türk Kültür Günü'nde sahne alan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halk dansları ekibi de gösteri sundu.

Budapeşte Petöfi Meydanı’nda, KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi, KKTC Gençlik Dairesi ve Akademi Sanat Derneğine bağlı halk dansları ekibinin sunduğu gösteri ilgiyle izlendi.

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ile bazı yabancı misyon temsilcilerinin de yer aldığı etkinlikte, KKTC'yi tanıtıcı broşür ve ülke mutfağından tatlılar ikram edildi.