Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, Akdoğan Spor, Kültür ve Sanat Festivalinin hazırlık çalışmaları yapılırken yaşananlarla ilgili basında yer alan iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

Latif yaptığı yazılı açıklamada, Akdoğan Spor, Kültür ve Sanat Festivalinin hazırlık çalışmaları yapılırken, 9 Eylül Çarşamba günü Festival alanında yaşanan olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Konunun farklı bir boyutta aktarılması ve kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunulmasının hem köy halkını, hem de belediyeyi rahatsız ettiğini ifade eden Latif, bir kişinin, Festival alanına kurdukları stantlara, kendisini rahatsız ettiğini öne sürerek zarar verdiğini ve konuyu da basına farklı yansıttığını savundu.

Olayın polisin bilgisinde olup, Akdoğan Belediyesi olarak ilgili şahıstan davacı olunduğunu belirten Latif, hiçbir şekilde yüz yüze görüşmedikleri bu şahısla ‘’darp’’ diye nitelendirebilecek bir olay da yaşanmadığını vurguladı. 

Latif, bu olayın mahkemeye taşınacağını ve elde edilecek tazminatın da Kanser Hastaları Yardım Derneği’ne bağışlanacağını belirterek, “bu tür olaylarla bizleri yıldıramayacaklarını tüm gücümüzle hizmetlerimize devam edeceğimi belirtirim” dedi.