Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, çevreyi sevmek ile birçok sorunun aşılabileceğini belirterek yok edilen çevreyi hiçbir maddi gücün geri getiremeyeceğini söyledi.

Akdoğan Belediyesi tarafından düzenlenen “Emek Festivali” bugün gerçekleşen açılış etkinliği ile başladı.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, Köy meydanında yer alan etkinliklerin açılışına Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, CTP Milletvekilleri Tufan Erhürman ve Erkut Şahali’nin yanı sıra bazı Belediye Başkanları da katıldı.

Bu yıl ilki düzenlenen  festivalde katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, köylerin ve beldelerin güzelliğine vurgu yaparak bu güzelliklerin daha fazla bilinmesi için iç turizmin önemine dikkat çekti.

Festivallerin daha da geliştirilerek, her bölgenin kendine has özelliklerini ön plana çıkararak iç turizm için büyük canlılık meydana gelebileceğini söyleyen Siber şöyle devam etti:

“Emeğin yüce bir değer olduğunun bilincindeyiz. Bugün bu stantları gezdiğimizde emek ile üretilmiş birçok değerin olduğunu görmekteyiz. Biz, güçlü aidiyetimizi daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Bu festivaller aynı zamanda birbirimiz ile kucaklaşma demektir.”

1465123120.jpg

Ülke çapında festivalleri düzenleyenlere teşekkür eden Siber, “Kültürümüzü ve varlığımızı yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Emek Festivali’nde “Önce Kadın” vurgusunun olduğuna dikkati çeken Siber, toplumun içindeki birçok alanda da öncü kadınları görmek istediklerini söyledi.

5 Haziran Dünya Çevre Gününe de değinen Siber, bu konuda üzülerek güzel şeyler söyleyemeyeceğini ifade etti ve çevrenin sevmek ve korumak olduğunu belirtti.

Siber  “Çevremizi hunharca, acımasızca, öteleyerek yok edersek onu ileride hiçbir maddi güç bize kazandıramaz.  Onun için her şey çevreyi sevmek ile başlar” dedi.

Kıbrıs kültürünü yansıtan yöresel lezzetler ve yöre halkının ürettiği ürünlerin satışa sunulduğu festivalde,  halkdansları gösterileri de sunuldu. Festivalde konserler de yer alacak.

1465123130.jpg

1465123153.jpg