Özlem Çimendal

Vakıflar İdaresi tarafından ihtiyaçlı ailelere yönelik hazırlanan iaşelerin Akdoğan'da partizanca dağıtıldığı iddiaları köyü karıştırdı. Köylüler arasında huzursuzluğu neden olan  yardımların Sosyal Hizmetler Dairesi işbirliği ile ihtiyaçlı ailelere ulaştırılması gerekirken UBP  örgüt başkanı İsmail Kardan ve Örgüt Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Uzun tarafından partizanca dağıtıldığı iddiaları köy halkının tepkisine neden oldu. Gazetemize ulaşan köylüler, “Bayram öncesi yapılan yardımlarda partizanlık ve rant iddiaları köy halkı arasında huzursuzluk yarattı” ifadelerini kullandı.   

Uzun: "Partizanca dağıtmadık ve ne CTP- DP ne de vatandaş mı diye baktık, hepsine dağıttık şov da yapmadık"

UBP Akdoğan Örgüt Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Uzun ise kendi sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, partizanca dağıtım yapılmadığını aktararak şunları söyledi: “Biz partizanca dağıtmadık. Biz ne CTP- DP ne de vatandaş mı diye baktık, hepsine dağıttık şov da yapmadık Sn. başkan gibi her yaptığımız yardımlarda. Ama başkan olacak şahıs kendiyle bizi karıştırır oldu bu ara. Eğer yürekli isen sen de dağıt ama dağıtmaz çünkü mandırasını yapmak varken niye paraları yardım etsin ki. Biz onun gibi şovcu değiliz gece dağıtıyoruz. 61 eve dağıttık. Hem bunların içinde arkadaşları da var. Bizi korkutamaz bizi yıldıramaz ve örgüt başkanı dediği kişi bu dağıtıma karışamadı.”

“Kendi partilisi olmayan bir mandıraya su bağlanmıyor, bu partizanlığın daniskası değil mi?”

“İşte partizanlık yapmayan başkanımız Ahmet Latif, kendi mandırasında su sayacı var ve su bağlandı. Ama kendi partilisi olmayan bir mandıraya su bağlanmıyor. Neden acaba? Bu partizanlığın daniskası değil mi ama vatandaşımız uyur. Alkışa devam Akdoğan.”