Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Taktik manevralarla siyasi tutarlılığını ve ilkelerini yok eden partiler siyasi zemini de yok ederler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan TBMM Başkanlık seçimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Akdoğan Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sn.İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak öneren CHP'nin Meclis Başkanlığı'nda desteklememesi de kendi adayına sahip çıkmaması da tenakuz olacak. MHP, HDP konusunda ilk sınavını verecek. Birlikte hareket görüntüsü bugüne kadarki söylemleri boşa düşürür. Bu bir Samimiyet Testi'dir" ifadelerini kullandı.

"Elbette milletin iradesine mazhar olan hiçbir partiye vebalı muamelesi yapılamaz ama Siyasi Tutarlılık da gözardı edilemez" diyen Akdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Taktik manevralarla siyasi tutarlılığını ve ilkelerini yok eden partiler siyasi zemini de yok ederler. İsmet Yılmaz yeni dönemde vurgulanan uzlaşma ve diyalog kültürüne uygun bir başkan olacaktır. Meclis Başkanının, seçimde birinci olan partiden seçilmesi teamülü AK Parti söz konusu olunca değişmemelidir. Adayımızın ve siyasi ilkelerimizin arkasında sonuna kadar dimdik duracağız. Allah hayırlı başarılar nasip etsin."

Akdoğan’dan meclis başkanlığı açıklaması

Akdoğan’dan meclis başkanlığı açıklaması