AKEL Polit Büro Üyesi Stefanos Stefanu müzakerelerde anlaşmazlıklar olduğu ve mülkiyet konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Stefanu tarafından yapılan açıklamada, "Mülkiyet konusu her zaman güçlüklerle karşılaşılmış olan, zor ve karmaşık bir konudur. Türkiye’nin hesap vereceği konuların görüşülmesine mi yoksa yeni bir çıkmaza mı varılacağı konusu mülkiyet başlığındaki ilerlemeye bağlı olacaktır." denildi.

AKEL Polit Büro Üyesi Stefanos Stefanu açıklamasında şöyle dedi:

"Müzakerelerde bazı anlaşmazlıkların ve güçlüklerin ortaya çıkması beklenen bir şeydi. AKEL olarak, müzakerelerin kolay olmayacağı yönünde her zaman uyarılarda bulunuyorduk ve bunun için de, karşılaşılacak güçlüklerin aşılması için uygun ve somut hazırlıkların yapılması gerektiğini de vurguluyorduk.

Anlaşmazlıkların olması müzakerelerin ille de başarısız olduğu anlamına gelmemektedir. Müzakerelerin sonuca ulaşması ya da ulaşmaması, Kıbrıs sorununun çözüm ilkelerini dayanak alan ciddiyet ve gerçekçilikle yer alınması gereken müzakere masasında belirlenecektir.

Bugün müzakerelerde mülkiyet başlığı ele alınıyor. Bu konu, her zaman güçlüklerle karşılaşılmış olan, zor ve karmaşık bir konudur. Türkiye’nin hesap vereceği konuların görüşülmesine mi yoksa yeni bir çıkmaza mı varılacağı konusu mülkiyet başlığındaki ilerlemeye bağlı olacaktır.

Kıbrıs sorununun çözümü için müzakerelerden başka yol yoktur. Çok sevdikleri alışkanlıklarıyla müzakerelerin başarısız olduğunu peşinen ilan ederek, sadece bazı güçlüklere ve sorunlara takılıp kalanlar, en nihayet sloganlar ve genel beyanlar ötesinde, somut olarak ve gerçekleşmesi mümkün olabilecek neyi önerdiklerini ortaya koymalıdırlar."