Suna Erden

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney, Alo 123’ şikâyet hattının 24 saat açık olduğunu, mesai saatleri dışında telesekretere mesaj bırakabileceğini, mesajlara hafta sonları hariç ertesi gün dönüldüğünü ifade etti 

Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney, Star Kıbrıs’a önceki gün yayımlanan , “Mesai saatleri dışında çevreyi kim koruyacak” haberi üzerine açıklama yaptı. Akgüney, Çevre Dairesi’ne ait olan ‘Alo 123’ şikâyet hattının 24 saat açık olduğunu, mesai saatleri dışında arayanların telesekretere mesaj bırakabileceğini, alınan mesajlara hafta sonları hariç ertesi gün dönüldüğünü ifade etti. 

Akgüney, göreve gelir gelmez mevcut sistemi daha ileriye götürmek için çalıştıklarını belirterek, “Şimdiki sistem yüz de yüz yeterli olmasa da göreve geldikten sonra elimizde bulduğumuz mevcut sistemi daha ileriye götürmek için çabalıyoruz” dedi. 

"HER BÖLGEDE İKİŞER DENETÇİ VAR"

Akgüney, ayrıca her bölgede Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri sabaha kadar çalışan ikişer denetçileri olduğunu, bu denetçilerin ses izni olan yerleri kontrol ettiğini ifade ederek, “. Bu denetçiler Çarşamba, Cuma ve Cumartesi günleri ses izni olan işyerlerini kontrol ediyor” dedi. Bu denetçilerin şikâyetleri de aldığını kaydeden Akgüney, denetçilere cep telefonlarından ulaşılabileceğini belirtti. 

Akgüney, gürültü kirliliği ile ilgili sorun yaşayan kişilerin çevre dairesi yerine polisi aramasının yasa değişmeden önce edinilen alışkanlıklara bağladığını, şikâyetleri alan polisin şahısları çevre dairesine yönlendirdiğini dile getirdi. 

Akgüney, göreve gelir gelmez mevcut sistemi daha ileriye götürmek için çalıştıklarını belirterek, “Şimdiki sistem yüz de yüz yeterli olmasa da göreve geldikten sonra elimizde bulduğumuz mevcut sistemi daha ileriye götürmek için çabalıyoruz”dedi. 

"MESAİ SONRASI TELESEKRETERE MESAJ"

Star Kıbrıs’ta önceki gün yayımlanan haberde, hafta sonları ve akşam saatleri faaliyetlerini sürdürün inşaatlardan ve eğlence mekânlarından yükselen seslerden rahatsız olan kişilerin sürekli polisi aradığı, mesai saatleri dışında çevre dairesine ulaşamadığı ve 2012 yılında Çevre Yasası’nda yapılan değişiklikle polisin bu tür olaylara müdahale yetkisinin alındığı belirtilmişti.