Gündem Kıbrıs Özel - Sosyal Medya

Ülkenin tek elektrik dağıtıcı kurumu KIB-TEK’in bir türlü tam anlamıyla hayata geçiremediği ‘Akıllı Sayaç’ milletin hem canını sıkmaya hem de karnını ağrıtmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde ülkenin bir çok televizyon kanalında ‘Kamu Spotu’ olarak gösterilen ve KIB-TEK’in akıllı sayaçlara geçmesiyle birlikte tasarruf sağlanacağı söylemleri, yaşananların askine adeta havada kalıyor.

Akıllı sayaçlarla birlikte artık elektrik sayaçlarının tek bir noktadan takip edileceği ve elektrik enerjisinin daha çabuk bir şekilde kesilip tekrardan bağlanabileceği konusunda pek bir farklılık görülmüyor. Zira akıllı sayaçlarla birlikte “Hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf yapacağız” söylemiyle yola çıkan KIB-TEK öncesinde olduğu gibi çağdışı işleyişine devam ediyor ve vaadedilen tasarruf halka yansımıyor.

KIB-TEK’in akıllı sayaç öncesinde yaptığı elektrik sayacının kesilip tekrar bağlanması işlemi akıllı sayaçlarla birlikte tek bir tuşa bağlanmasına karşın, yapılan bu işlem için hiç bir fiyat değişikliğine gidilmemesi pek çok kişi tarafından eleştiri hedefi haline geliyor.

İşte bu eleştirilere bir yenisi de dün Havadis Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Ekmekçi’den geldi. Periscope hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak kısa bir konuşma yapan Ekmekçi, KIB-TEK abonelerini ‘Kürek mahkumları’na benzetti.

İşte Hüseyin Ekmekçi’nin yaptığı o konuşma: