Çiğdem Aydın

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun, akıllı sayaçlara geçtikten sonra Kasım ayı için gönderiler SMS faturaları ile konutlara gönderilen fatura miktarları birbirini tutmadığı bildirildi.

Diyalog’u arayan ve şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, yüksek faturalar yüzünden çılgına döndüklerini söyledi.

Gazeteye gelen bir vatandaş ise “ben hayatımda böyle fatura ödemedim eşim de ben de çalışıyoruz geceden geceye gittiğimiz bir eve nasıl böyle bir fatura gelebilir?1 diyerek şunları kaydetti:

“3 ay önce değiştirilen akıllı sayaçlarla gelmeye başlayan faturalar ilk ay 90 TL, ikinci ay 98 TL ve üçüncü ay da 718 TL olarak geldi. Şikayetim üzerine bu kez de bana 900 TL SMS ile fatura bildiriminde bulunuldu. Şimdi ben bu kuruma nasıl güvenip de ödeme yapayım. Bu arada ayrıca bana yapılan açıklamada  bu faturanın 90 günlük bir fatura olduğu ve sayaçlara sağlanan bağlantının 3 aydır gerçekleşemediği bizlere gönderilen düşük faturaların taban bir miktar olduğunu belirten Kıb-tek bir yönetici da iddia edilmektedir , iyi de benim bakiyem yok ayrıca neden 30 günlük fatura yerine 100 günlük fatura ödüyorum ki? Bizi milyarder mi zannediyor bunlar.”  

Diyalog muhabirinin ulaştığı El-Sen Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Tuluy Kalyoncu konuyla ilgili şöyle konuştu:  

“Akıllı Sayaçların takılmasıyla başlayan süreçte bazen içeriye yapılan kayıt arasındaki zaman kaybı nedeniyle meydana gelen bir durum yaşandı ama fakat bu şikayetler yoğun değildir. Şunu bilin ki biz faturalarda hata olduğu zaman düzeltmek taraftarındayız. Tüketicilerimiz bize başvuru yapmaları halinde düzeltilecektir eğer bir tüketim miktarında hata varsa. Akıllı sayaçlarda kesinlikle bir arıza söz konusu değildir böyle bir arıza tespit etmedik. Bize de bazı şikayetler geldi ama yoğun değil.” 

akilli_sayaclarin_akli_karisti_h35551.jpg