Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu(KIB-TEK)’nun aldığı ve 13.2 milyon dolara mal olan iki adet dizel jeneratör bugün Gazimağusa Limanı’na indirildi.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu(KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim yaptığı açıklamada, bir buçuk ay sonra jeneratörlerin üretime geçeceğini ve bunları daha az yakıtla daha çok elektrik üreterek ödemeyi hedeflediklerini belirtti. Alınan iki adet dizel jeneratörlerin toplam üreteceği elektriğin ise 35 megawatt olduğunu açıkladı. İsmet Akim, elektrik fiyatlarının düşeceğini ve 2016 yılı içerisinde ise sokak ışıklarını bedava vermeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

dsc_0036.jpg

AKİM: “KIBRIS TÜRK TOPLUMUNUN İRADESİNİ YANSITIYORUZ”

İsmet Akim yaptıkları işle gurur duyduklarını ve Kıbrıs Türk toplumunun iradesini yansıttıklarını belirterek, bu iradenin Kıbrıs Türk toplumunun geleceğinin en büyük işareti olduğunu dile getirdi. Bugün oturup kurtarıcı bekleyenlerin ise kendilerini örnek almasını gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer ise yaptığı açıklamada, santrallerin 2015 yılı içerisinde ortaya çıkması beklenen elektrik açığının karşılanması ve termik santrallerin daha verimli şekilde kullanılmasının önünü açacağını belirtti. Bu santrallerin KIB-TEK tarafından yaptırılmayıp, başka özel firmaya yaptırılması durumunda ise ülkenin sadece ekstra ödeyeceği maliyetin 320 milyon doların üzerinde olacağını vurguladı.

Çağlayan Cesurer, Çarşamba günü malzemelerin gün boyu taşınmasının devam edeceğini ve taşınma esnasında belli bölgelerdeki yüksek gerilim hatlarına temas etmemesi için bazı bölgelerde kısa süreli de olsa elektrik kesintisi yapılacağını açıkladı.

Maria isimli gemiden indirilen jeneratörler işlemlerin ardından Teknecik Elektrik Santrali'ne götürülecek.(MHA)

dsc_0050-001.jpg