Özlem Kaya Yalgın

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 39. TRT Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılacak KKTC ekibini kabul etti.

Gazimağusa merkez okullarından oluşan öğrencilerle eğitmenlerinden oluşan ekibi kabulünde konuşan Akıncı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın büyük anlam taşıdığına işaret ederek, bu günde hem Atatürk’ün anıldığını hem de çocukların bayramlarını kutladığını vurguladı.

Akıncı, KKTC ekibinin Türkiye’de yapılacak uluslararası etkinlikte, ülkelerini, kültürlerini en iyi şekilde temsil edeceklerinden kuşkusu olmadığını belirterek, kendilerine başarılar diledi.

“Orada Kıbrıs havasını estireceksiniz. Bizden de sevgi, selam götürün” diyen Akıncı, çocuklara, orada tanıyacakları çocuklarla kaynaşıp dostluklar kurmalarını ve bu dostlukları ülkelerine döndükten sonra da sürdürmelerini öğütledi.

Akıncı, “Bu dünyayı barış içinde bir dünya yapabilmek için dostluklar geliştirmek çok önemli” dedi.

Kafile Başkanı Polatpaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer de, bu yıl Mağusa bölgesi merkez okullarından oluşturulan halk dansları ekibi olarak, Nevşehir’de yapılacak şenlikte Kıbrıs konusunu, lokal kültürünü 30 ülkeye gösterebilme şansına sahip olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Çocukların bu heyecanla ülkelerini tanıtmaya hazırlandığını belirten Taşer, orada ülkelerini en iyi şekilde temsil edeceklerini kaydetti.

Kabulde, Cumhurbaşkanının Eşi Meral Akıncı ve Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ da hazır bulundu.

1492159439.jpg

1492159474.jpg

1492159475.jpg