Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye’de Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısını kınadı.

Akıncı yayımladığı kınama mesajında, “Sevdiklerine ve sevenlerine ulaşmak için seyahat eden çok sayıda masum insanın katledildiği, çok sayıda insanın da yaralandığı İstanbul’daki terör saldırısını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Akıncı, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısının, sadece orada hayatını kaybeden ve yaralanan masum insanlara karşı değil, tüm insanlığın dünyada barış ve işbirliği için attığı adımlara karşı, çağ dışı, ilkel bir zihniyetin saldırısı olduğunu belirtti.

Bu saldırının, Türkiye’nin dış ilişkilerinde son günlerde meydana gelen olumlu gelişmelerin yaşandığı bir ortamda gerçekleştirilmiş olmasının dikkat çekici olduğunu kaydeden Akıncı, “Terör odakları, Türkiye’nin rahat bir nefes almasını istememektedir” ifadelerini kullandı.

Akıncı mesajında, “Bu çağ dışı zihniyetin terörle yarattığı acıyı, kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Tüm insanlığın, bu ilkel zihniyetin saldırılarına karşı dünyanın neresinde olursa olsun, her alanda evrensel değerlere sahip çıkarak güçlü bir işbirliği ve dayanışmayı samimiyetle ilerletmesi, teröre karşı mücadele açısından çok önemlidir. Teröre karşı, tüm dünyada el birliğiyle, sevgi ve barışın tohumlarını yeşertmeliyiz. Bu düşünce ve duygularla, İstanbul’daki korkunç terör saldırısını şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına kınıyorum” ifadelerine yer verdi.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa ve yakınlarına sabır dileyen Akıncı, şahsının ve tüm halkın, teröre karşı kurbanların, ailelerinin, tüm sevenlerinin ve Türkiye’nin yanında olduğunu vurguladı.