Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün sabah sırasıyla Kalecik, Tuzluca, Kaplıca ve Mersinlik köylerini ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya geldi, sohbet edip sorularını yanıtladı, sorunlarını dinledi.

Konuşmalarında halkın çağrısıyla aday olduğuna işaret eden Akıncı, bu çağrının şimdi gittikçe büyüyen bir desteğe dönüştüğüne tanık olduğunu vurguladı ve “Bu seçimi alacağız, kendime güveniyor, halkıma inanıyorum. Her bölgeden, her siyasi görüşten insan bizim düşüncelerimizin fikirlerimizin etrafında kenetleniyor” diye konuştu.

Akıncı, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminin bir partiler seçimi olmadığını; halkın bağımsız, tarafsız, herkese eşit mesafede duracak, halkın derdini dert edinecek ve görüşme masasında iradesini temsil edecek bir toplum lideri seçeceğini hatırlattı. Akıncı, “Adayları dinleyin, ne dediklerini anlayıp onları tanımaya çalışın, geçmişlerine, yaptıklarına bakın ve aklınızla vicdanınızın sesini dinleyerek karar verin” dedi.

Son günlerde kendisine yönelik yalan ve karalamaya dayalı bazı saldırıların başlatıldığına da dikkat çeken Akıncı, şöyle konuştu:

“Biz, diğer adaylara söz söylemek niyetinde değiliz. Bugüne kadar yaptığımız gibi, sizlerle kendi düşüncelerimizi, fikirlerimizi, siyasetimizi; doğru bildiklerimizi paylaşacağız.”

Akıncı ziyaretlerinde yurttaşlardan gelen sorular üzerine Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşleri başta olmak üzere “Dört Boyutlu Siyasetinin” temel ilkelerini de aktardı.