Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak ilk yurt dışı resmi ziyaretini 6 Mayıs Çarşamba günü Ankara'ya gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya Ankara ziyaretinde, Kıbrıslı Türk Müzakereci görevini üstlenen Dışişleri Bakanı Sayın Özdil Nami, daha önceden öngörülmüş diğer yurt dışı ziyaretinde değişiklik yaparak eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı ve beraberindeki heyetin bir günlük resmi temaslar ve çalışma ziyareti sonrasında aynı gün adaya dönmesi bekleniyor.

11 MAYIS'TAN SONRA GİDECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Akıncı, Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la ortak açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı bahçesinde basının sorularını yanıtlamıştı.

“Ankara’ya ziyaret ne zaman olacak”sorusuna karşılık Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’nin 4 Mayıs’tan 8 Mayıs’a kadar adada olacağını, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin ise gelecek hafta Berlin ziyareti bulunduğunu belirterek, Ankara ziyaretinin ancak 11 Mayıs’tan itibaren olabileceğini söylemişti.