Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk gençliğinin her alanda dünyayla bütünleşebilmesinin yollarının bulunması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Avusturya’da düzenlenecek Avrupa Bilardo Şampiyonası’na katılacak Bilardo Milli Takımı ile Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu’yu kabul etti.

Heyette Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu ile işbirliği protokolü imzalamak üzere KKTC’de bulunan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da yer aldı.

Bilardo Federasyonu Başkanı Aşkın Burcu kabulde yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs’ın 2006’dan beridir Avrupa Şampiyonası’na Güney Kıbrıs ile eşit statüde KKTC bayrağı altında katılmakta olduğunu söyledi.

Burcu, Türkiye Bilardo Federasyonu ile imzalanacak protokol sayesinde, iki federasyon arasında bir köprü oluşturmayı ve ilişkileri bir formata sokmayı hedeflediklerini de belirtti.

AKINCI: “HER ALANDA DÜNYAYLA BÜTÜNLEŞMENİN YOLU BULUNMALI”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, Kıbrıs Türk Bilardo Federasyonu gibi Kıbrıs Türk gençliğinin her alanda dünya ile bütünleşebilmesinin yollarının bulunması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs Türk gençliğinin yeteneklerini sergileyebilmesinin her kesimin arzusu olduğunu kaydeden Akıncı, bilardo alanında bunu başarmanın çok sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Kıbrıslı Türkler üzerinde adadaki çözümsüzlüğün getirdiği birtakım siyasi engellerin bulunduğuna işaret eden Akıncı, “Tüm çabamız Kıbrıs’ta kalıcı bir barış içindir. En kısa sürede bir çözüme ulaşabilmek için tüm uğraşlarımızı bu yöne kanalize ettik, ama hayat durmuyor. Bir yandan bu çabaları sürdürürken, bir yandan da yapabileceğimiz ne varsa yapmak ve kendimizi o güne (çözüm sonrasına) hazırlamak son derece gerekli” dedi.

Akıncı, bu anlamda Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu’nun çözüm sonrasına hazır durumda olduğunu ancak çözüm sonrasına hazır olmayan pek çok alan ve konunun bulunduğunu, bu konularda da çözüm sonrasına hazır olma yönünde çalışılması gerektiğini söyledi.

Akıncı, Türkiye Bilardo Federasyonu ile imzalanacak protokolün faydalı olacağına inandığını da belirtti.

ERCAN

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ise Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu ile imzalanacak protokolün, sporcu ve hakem eğitimi dahil maddi manevi pek çok yönü bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın heyeti kabulünde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ da hazır bulundu.