Limasollular Derneği Başkanı Engin Naşit, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı 13 Şubat Limosol Direnişi’nin yıl dönümünde Limasol Kültür Evi’nde düzenleyecekleri lokma etkinliğine davet etti.

Naşit, 4 Şubat’ta kadınlara yönelik çay, nisan ayında da balo düzenleyeceklerini kaydederek, geleneksel deniz panayırı için de çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Derneğin faaliyetleri hakkında detaylı bilgi veren Naşit, Cumhurbaşkanı’nın eşi Meral Akıncı’yı da 4 Şubat’taki çayda görmeyi arzuladıklarını belirtti.

Bir süreden beridir Limasollular Vakfı’yla tek çatı altında birleşmeleriyle ilgili girişimler yapıldığını anımsatarak, “Biz birleşmeye hazırız ancak vakıf adıyla değil birlik çatısında bir beraberlik istiyoruz. Vakıftaki yapısal farklılıklar rahatsız edici. Yönetimin seçimle belirlenmesini istiyoruz” dedi.

AKINCI: “BİZ KIBRIS’I BİRLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ, YERLİLERİMİZ İKİ GRUPTA TOPLANMIŞ…”

Cumhurbaşkanı Akıncı ise, kısa bir süre önce yaşamını yitiren Limasollu Erdoğan Şentürk’ün ailesine ve Limasollulara başsağlığı dileyerek, 13 Şubat’ta programı müsaitse lokma etkinliğine katılmaktan memnuniyet duyacağını söyledi.

Dernekle vakıf arasındaki ayrılıklara kendisinin dahil olmasının doğru olmayacağını belirten Akıncı, aradaki ayrılık noktalarının diyalog yoluyla çözümlenebileceğine inandığını kaydetti. Akıncı, “Biz Kıbrıs’ı birleştirmek için çalışıyoruz, yerlilerimiz iki ayrı gurupta toplanmış… 13 Şubat gibi etkinliklerin birarada yapılması lazım” dedi.

Konuşmaların ardından, Limasollular Derneği Başkanı Engin Naşit, Akıncı’ya kendi yazdığı “Nişan Yüzüğü” isimli kitabı ve derneğin plaketini takdim etti.